NYTT hos virkiskinna: Presentkort

Dagens konstaterande:
Att renteckna är verkligen hjärndött arbete.
Önskar renteckningsrenarna vi pratade om på lunchen snart dyker upp och hjälper mig..

Men tänkte såhär i pausen i all min renteckning tipsa om ännu en sak som snart kommer dyka upp här på bloggen inför julen!
..nämligen små PRESENTKORT HOS VIRKISKINNA!!
En perfekt julklapp till någon du tycker om!


De kommer fungera så att du antingen kan bestämma hela beställningen själv åt personen inkl. pris och allt eller så kan du lämna frihet till mottagaren att bestämma beställningen själv! ..eller så bestämmer du delar av den (som exempelvis föremål och pris så får mottagaren bestämma färgerna själv) :) Det finns många möjligheter minnsann! Leverans kommer ske under våren och betalningen tar vi i efterhand när kreationen är klar.

Du kan redan nu beställa ett presentkort om du känner att detta skulle vara just den där julklappen du letar efter!
PS. gör du det nu har du möjlighet att bestämma design av själva presentkortet själv och du hamnar även långt fram i beställnings-kön inför våren! Passa på vettja!

Under nästa vecka kommer iaf färdigdesignade presentkort att finnas uppe till försäljning!





renar hit och renar dit, renteckning helt enkelt. eller nej, så var det ju inte..

Det blev ganska så mkt av en mastodontdag igår, begav mig hemåt runt 19 med en ganska så nöjd känsla i kroppen och lagade en väldigt god (om jag får säga det själv) linssoppa bestående av tills största delen röda linser, gul lök, kokosmjölk, citronsaft, kardemumma och salt. Enkelt och gott! :)
Efter lite stickning gick jag och la mig men har sovit sådär oroligt inatt.. Hmm, jag som nästan alltid sover som en sten. Vaknad iaf plötsligt och strirrade rakt mot porslinsskåpet som står på mitt skrivbord och det var som att jag var medveten om att en man i hatt stod där. Tänkte tanken att kanske tända lampan men kände mig liksom inte orolig eller rädd så jag stuntade i det, lämnade honom stående där och drogs in i den oroliga sömnen igen. Blev väckt igen av någon anledning 30 minuter innen klockan ringde men halvsov fram till 7 ändå. Konstigt.
..men jag vet ju att det spökar hos mig och att de är ganska snälla, de vill bara ha lite uppmärksamhet ibland.

Idag har jag redovisat mitt första klipp idag för ettorna (och tvårna också såklart) och pillat med några små ändringar fram till alldeles nyss. Nu är det dags för det hjärndöda arbetet; att renteckning!!


Min tanke för kvällen är att spendera den med filmen Benny and Joon som jag lånade av Svante idag och  att umgås med Tobias drömsockar. De är ett väldigt trevligt sällskap i skenet av adventsljusstaken i fönstret och i kombination med en kopp te. ..lite kvällsmys hos Virkiskinna helt enkelt :)

Tänkte även passa på att informera om att jag ska ha en liten JUL-REA här på bloggen på delar utav kollektioner by Virkiskinna som ej har blivit sålda så de kommer finnas till försäljning igen fast till rabatterat pris!
Så håll kollen och passa på!! ..på fredag runt lunch kommer de dyka upp!! tihi :D

Nu ska jag teckna renar, eller nej jag menar, nu ska jag RENTECKNA!

'hepp-hepp-hepp'


blååååååååååååååååååst och burrig kyla...

Mmm.. på dansgolvet i mysiga famnar spenderade jag den första advents-aftonen till tonerna av Shake, med ett virvlande litet snöfall utanför fönstret. Lite mysigt faktiskt att det ändå snöade på första advent, även om jag inte gillar snö..

..och tusan vad det blåser ute! Trodde jag både skulle blåsa bort och frysa ihjäl påväg till bussen idag.. BURR!
(ps. jag har väldigt svårt för kyla!). Men jag tog mig till skolan iaf och började dagen med ännu en såndär mkt bra investering, nämligen en biljett till Melissas foxx-kväll i Gävle den 30e december! :D

Jobbat lite på min film har jag också hunnit med idag. Imorgon är det deadline på skiss-animationen till den första scenen (som ska va HELT klar den 13e december) och redovisning för ettorna. Huha, idag är en mastodontdag kantad av kaffe och godis tror jag...



första advent

Första advent är här och virkiskinna har julstädat och tagit fram den lilla adventsljusstaken som nu står och myser och lyser i fönstret. Jag sitter nu och ska paketera beställningen till Emis till doften av en svamp- och basilikapaj som just kom ur ugnen. mmm..

Snart bär det av mot Västerås för en liten danskväll i Lagår'n i Skultuna. Fortfarande lite seg i benen efter fredagens 6 timmars dans på ett gympasalsgolv (kändes lite som att fötterna satt fast i golvet) men jag tror det kommer släppa då jag får svepas med av godingarna på golvet till tonerna av Shake :) ..dansen har ju en magisk kraft!


Trevlig första advent!


en galen dansresa och en dansande ko-nyckelring

Ja.. en GALEN dansresa till Jönköping blev det minst sagt! ..kantad av otroligt många skratt och bra danser!! Något trött nu dock då vi var hemma runt 6.30 imorse pga. en massa kramar och en välbehövligt och ganska långt nattmatbesök på Max.
4 timmars sömn senare var jag uppe igen och ännu en timme senare satt jag i biostolen, redo att se Arthur Christmas :) I det trötta och väldigt lättroade tillstånd jag befann mig i då måste jag säga att det var en väldigt bra och mysig liten julfilm!
Dagen fortsatte sen med ännu mera julstämning med öppet hus på slottet och fika i trevligt sällskap!

Men nu ramlar snart ögonlocken ner så jag avslutar med ett par bilder på Emis dansande nyckelrings-ko och säger ett tidigt godnatt!




blixt och dunder!

det regnar, regnar,
och molnen hänger så lågt att dom kan trilla ner
och som vanligt har allt gått på sne'
Jag klarar snart inte mer
Det är blixt och dunder!
..

ja, jag säger då det. Livet verkar vara som en blixtrande och dundrande berg-och-dal-bana som har väldigt hög fart just nu! Påväg både upp och ner och så upp igen i trehundrafemtioelva km/h känns det som..
fast jag tror ändå att jag gillar att åka med faktiskt.

Ikväll får jag iaf bege mig in i dansvärlden i 6 h och bara släppa allt, dansgala i Jönköping och kvällen till ära står hela tre bra band på scen! :D Efter kvällen och nattens äventyr (lär ju komma hem runt 4-snåret..) dundrar helgen på ordentligt med bio, öppet hus på slottet, julmarknad och så lite danspå det igen, hihi.

Nu ska jag försöka lägga en sista hand vid herr och fru Fisk för denna vecka! ja.


don't stop believing!

Min torsdag har än så länge till största delen bestått av kanel och kardemumma, en bussfärd, kaffe, virkning och stickning vilket har resulterat i att hela Emis beställning (både vantar och nyckelring) nu är klar!! ..och att Tobias drömsockar är påbörjade :D Det går framåt med mina beställningar men ojoj, va mycket det blev nu innan jul. Känns ibland som jag håller på och virkar in mig i en liten kokong där jag i och för sig trivs ganska bra. Kanske kommer jag ut som en fjärilsjultomte till jul, vem vet..
Bilder på nyckelringen kommer iaf inom kort men nu är det nog dags att ta tag i min film en stund! Herr och fru Fisk har säkert saknat mig..

Avslutar med att dela detta klipp som underhållit mig på morgonkvisten, enjoy!



mmm..

Längtar efter glögg och tända ljus till tonerna av O helga natt.




mysig start på tisdagen!

Startade dagen med frukost tillsammans med klassen, Wallece and Gromit och en liten virkning (dansande ko-nyckelring på g nu!) ..en väldigt mysig start på dagen!



Ikväll beger jag mig in i danshimlen en stund igen, Date spelar nämligen upp till dans i Brunnsparken denna afton! :D Dans dans dans hela tiden..
Men det gör så otroligt gott för både kropp och själ!


en fantastisk foxx-helg och ett par vantar.

Nu är jag tillbaka här på bloggen efter en helt magisk och utvecklande foxx-helg i Arboga! mmm.. ♥ Sjukt nöjd!
Har ägnat eftermiddagen och kvällen åt yoga, en promenad med Inga, färdigställande av Emis dansande ko-vantar, klippning utav mitt hår, mörkt choklad-mumsande och nagelmåleri. ..och såhär blev vantarna ↓

Dessa vantisar är dubbelfunktionella, de kan nämligen användas både som hela och s.k. torgvantar om man viker ner överdelen (man fäster ner den med hjälp av knappen längst ner så de inte hänger och fladdrar alldeles för mkt för så kan man ju inte ha det :P).
Såhär ser de alltså ut om man viker ner vår lilla dansande vän ↓


Jag har även varit lite nostalgisk kvällen till ära och lyssnat på En helt ny värld från fantastiska Alladin och även välinvesterat 160:- i en dansbiljett till Zlips sista spelning i Gävle den 17e december.. mer än obligatorisk närvaro känner jag!

fladdra lilla fladdermus
flamma som ett stjärneljus
över träden ses du fly
som ett tefat mot vår sky

nattinatt


nu är det på tiden!!

Att återigen ta upp dagens outfit! så..
..här är dagens outfit. Den består av en fantastisk 20-årspresent, ett par shorts, leggings med ulligs fluff inuti, sockar, dubbla (alltid!) halsdukar och ett hemmastickat värmande pannband.

Om några timmar drar mina supermegadansiga helg igång!! ihhhiii :) ..taggad!
Börjar med en fem timmars danskväll till Kindbergs ikväll, fortsätter med avancerad foxx-kurs imorgon 10-17 och sen några timmars mysdans på kvällen och avslutar det hela med en kurs-söndag med dans 10-16!
Jag måste säga att det onekligen känns väldigt dansigt, härligt och mysigt att ha detta som står och väntar på mig!

hmm.. mmm.. m..
lite smått sugen på choklad också.. och som man brukar säga choklad gör dig glad


vem vet, kanske blir några mörka chokladdelikatesser på hemvägen.. ;)


en katt i huset

Jag måste helt enkelt inleda torsdagsinlägget denna kyliga november förmiddag med att berätta att ost- och vinkvällen igår hemma hos fröken Inga var helt FANTASTISK i all dess förträffliga mening! ♥

Det blev dock aningens sent, svårt att gå när man omges av en väldigt trevlighet ju, så även denna torsdag blev något försenad, i skrivande stunda är klockan 10.42 och jag har fortfarande inte börjat jobba ännu.. aja. Men kanske är dags att sätta fart snart och se hur herr och fru Fisk har det idag!?
Men innan jag gör det tänker jag berätta om mötet med vår nya familjemedlem i tegelhuset! Mötte denne lille krabat utanför dörren upp från min källare idag ↓


Den lille hittekatten-Malmberg Jr. (vet inte vad han heter än) blev nog lite rädd för han sprang snabbt som katten, ja som katten faktiskt, in i TV-rummet efter en storögd titt på mig men åh..
..satans så liten och söt han är!! :)


en spännade och underbar kväll!

Jag hade en riktigt underbar danskväll igår i Brunnsparken till Blender! ..och kan inte låta bli att sprida denna låt.

(gillar man inte dansband kan jag förstå att man inte gillar denna. ..men har man haft magiska danser till den är den helt underbar! För mig är den fylld av danskänslor och väldigt mycket mys :) tiiihi.)

Tog mig lite fräckt en sovmorgon idag också, kände att jag behövde sova en timma extra så.. tänkt och gjort, men nu är jag i skolan och ska strax börja animera på min film på riktigt! Fru Fisk ska putsa och gnola och ta hand om sin disk och herr Fisk ska storma in med ett berg av choklad!
Dä tror ja bliiijr jäääättebra dä dö!
ja.

Ikväll ska jag sysselsätta mig med något så hedersvärt som en ost- och vinkväll tillsammans med väldigt fina personer!


en tidig tisdag.

Shit, vaknade hela 20 minuter innan klockan ringde idag! Vad an detta??
Befinner mig nu i skolan iaf och har precis käkat frukost, sitter och sörplar på det sista av morgonkaffet i skrivande stund. Hittade just ett superbt student-erbjudande om att skaffa en iphone 4 så det kanske är dags att passa på nu? Inga kostnader fram till midsommar och sen 150:- i månaden för både tele och internet. hmm.. det tål minnsann att tänkas på!

Ikväll beger jag mig in i den fantastiskt förvirrade dansvärlden igen, Blender på hemmaplan (Brunnsparken alltså) går ju inte att missa! :D Hittade även denna väldigt fina bild från söndagens dans i Köping som jag bara var tvungen att dela med mig av! Dans dans.. underbara dans ♥

Foto: Stefan Westberg www.dansbilder.se

Oh, kiss me beneath the milky twilight
Lead me out on the moonlit floor
Lift your open hand
Strike up the band and make
the fireflies dance
Silver moon's sparkling
So kiss me


äventyret slutade med..

..att jag nu har sällskap av detta fina citat, hihi. Den runda sitter numera på insidan av min överarm och den lilla i skrivstil till vänster om mitt högra höftben. ..och ja, den är sjukt liten spröd. ..och jag är jättenöjd!

Kanske kommer 'riktiga' bilder senare när jag inte längre är inplastad.

Sitter nu i skolan och animerar vajande sjögräs. Börjar bli lite enformigt men men, ska det bli bra får man kämpa lite. ..och attans vad jag ska kämpa för att min film ska bli klar! ..och bra!


mys, förvirring, dans och vipps står en ny vecka för dörren!

Har haft en väldigt avslappnande helg! ..behövdes verkligen lite oplanerad tid, som jag såklart lyckdes fylla ganska bra ändå men med saker jag kände för i stunden.
Spenderade två stora fina delar av gårdagen tillsammans med fina Inga (som jag skrev lite om i mitt förra inlägg vill jag minnas). Kvällen blev iaf en mycket mysig, virkig och allmänt pysslig afton med godis, kaffe och te. ..lite balsam för själen helt enkelt. Började virka på Emis dansande ko-vantar och har kommit ganska långt alla redan. Ska göra ett par kombinerade torg- och tumvantar tänkte jag, en ny variant från Virkiskinna! ..kul kul med nya utmaningar :)

Och denna söndag har jag fyllt med en stor dos dansförvirring av olika slag, lite mera vant-virkning, ett diskberg och så lite dans i Köping på det. Har även leverarat mössan till Mr.Toniinen och han verkade väldigt nöjd med resultatet, hihi.
Just nu försöker jag tagga ner dansnerven.. går väl sådär. Längtar redan till tisdag, Blender (igen) fast på hemmaplan denna gång. Dansen är verkligen som en drog.. fast en hälsosam sådan. Den har mig ta mig tusan allt! Socialt umgänge, mys, glädje, motion, intriger och så lite mera glädje och mys och till på toppen av allt detta utspelas allt i en minst sagt förvirrande värld.. aja, fast jag är väldigt säker på att jag gillar det ändå!

Den nya veckan startar jag här och nu, då klockan redan slagit 00 med en kopp ingefärs-te. Och om 9,5 timmar smäller det.. hihi, och jag är peppen pepp!! ihiii :)


Lördag!

Åh va underbart det är att vakna på morgonen och kika på klockan och känna att det inte skulle spela någon roll oavsett vad den var! mmm.. med mycket dansmys i kroppen sedan gårdagens danskväll i Norrköping gick jag upp och duschade och gled runt i morgonrock en bra stund innan jag begav mig in till stan för att träffa Inga och inhandla lite garn (som vanligt, hihi). Vad som dock inte var planerat var att jag skulle hitta en helt fantastisk brun "päls"-väst på Myrorna. Attans, jag som inte borde slösa men så köpte jag den visst ändå.. Jag blev liksom lite kär.. Så nu äger jag den och är ganska så nöjd :)

Ikväll ska jag träffa min lilla pirog igen! Pyssel-te-och-godis-mys halv åtta hos mig! ..eller nej, Dig! Gaaah! hos INGA! så ja.
hihi



Nu ska det lagas mat så jag har matlådor i tusen år, ja.
farväl och trevlig lördagafton!


nu är det dags!

Kände att det var dags att skaffa sig sådanadär små eleganta visitkort efter att vid flera tillfällen faktiskt behövt något visitkortsaktigt nu på senaste tiden.
Så jag skapade dessa:


Sen skrev jag ut dem och tejpade in dem. Tänkte att varför inte göra pyssliga visitkort på egen hand istället för att beställa när det är en pysselnörd de ska representera :)

Ikväll bär det av till min hemtrakter Norrköping för dans på Borgen till Sannex!! wiiiiiiiii :D ..men nu måste jag återgå till mina bakgrunder och stoppa in svajande sjögräs. För nästa vecka SKA jag börja animera på riktigt!

hejhopp

min källare är full av garn!!

Idag efter skolan gjorde jag mitt andra besök i garnaffären på två dagar och har nu inhandlat garn till både nyclerings/kort-fodralen och Tobias naturvita och vinröda drömsockar! Anar att det blir ett besök hos Fru.Garn imorgon också då jag och Emis (som beställt ett par dansande ko-vantar) börjar komma fram till en bra design-idé :)
Sen så, med garn till sju beställningar är jag redo att mastodontmysa och virka hela veckorna långa framöver!

Jag fick även en liten energipåfyllning av att smula in i min surrande humla på stortorget idag!
..och så skulle jag vilja tacka för de fina kommentarerna om mina kreationer som så mysigt dyker upp här och var och såklart ett stort TACK till mina fina kunder!

nattinatt


en kväll med tintin

Efter en eftermiddag i skolan begav jag mig till fots ut i mörkret, ut i den svarta dimmiga kvällen in mot staden för att tillbringa kvällen tillsammas med Tintin och mina kära klasskamrater. Mkt trevlig kväll och mkt sevärd film, om inte för storyn (om man nu av någon anledning inte skulle gilla den!? :O) ..så för animationen!!!


Men just nu längtar jag nog mest efter att få befinna mig i en trygg dans-famn tror jag..


VIRKNYTT! ..såhär på morgonkvisten :)

Här kommer de utlovade bilderna på Agnetas vantar:



Och även bilder på Tonys mössa som blev klar igår:




Sådär ja!
Idag ska det inhandlas mer garn till kommande beställningar, nämligen:
• ett par ko-inspirerade vantar
• en ko-nyckelring
• ett par sockor
• 5 stycken nyckelrings/kortfodral
Tänkte att det är lika bra att slå på stort och göra ett mastodotbesök i garnaffären :)

Sen väntar en jobbutbildning på två timmar, jobb i skolan och framåt kvällningen är det bio-mys som gäller!!
Dags att sätta fart då kanske?!


dagen gled förbi..

..och jag har iaf fått liiiite gjort ↓


Dock inte klar än men den har potential att bli klar imorgon!

Igår tänkte jag och Inga besöka Nerikes Kulturbryggeri för provsmakning av kladdkaka och öl, väldigt passande tyckte vi sådär på självaste Kladdkakans dag! ..men det hela slutade med att vi började fundera över både bryggeriets och vår egen existens. Dumpersterdivingen gav inte heller så mkt fångst tyvärr men den bjöd iaf på lite äventyr, bröd, potatis och andra professionella dumpsterdivare som med en STOR skåpbil och lite odiskret diving tillkallade Securitas. Passande nog precis innan oss så det var lugnt, men också ganska tomt i konteinern dock, när vi dök. Aja, man kan inte alltid lyckas med allt men det känns bara som en liten petitess då jag saknat att vara ute på äventyr med min fröken Inga! ..och ett litet äventyr blev det allt :)


.

Idag är en såndär dag då jag bara vill springa flera mil.
springa och springa och springa tills det blir helt tomt.


tillbaka efter ett fantastiskt fint höstlov!

Nu är jag tillbaka i Örebro igen efter en tur till Malmö med två mellanlandningar hemmahemma i Östergötland och jaaaaa, jag har haft ett fantastiskt fint höstlov! Blev hämtad av mina föräldrar i tisdags och spenderade sedan natten hemma hos dem för att tidigt i onsdags morse bege mig vidare mot Malmö. ..och sen avslutade jag min ledighet med en god middag tillsammans med päronen och sen en underbar danskväll i Ljungsbro igår på det :)
Jag kan ju inte säga att jag direkt laddat med ny energi i form av sömn.. men jag är iaf rik på positiv energi från mina bästa vänner, lite galenhet och mycket dansmys! Vill tacka alla inblandade som gjort mitt lov så fantastiskt! ♥ ..tack!

Men nu till nu. Sitter nu i skolan och har börjat producera mina sista bakgrunder, ser ut såhär för tillfället ↓



Jag har även lyckats göra ett par vantar till Agneta under min Malmö-vistelse och är nästan klar med mössan till Tony (bilder på båda skapelserna kommer inom kort!)
Eftermiddagen bjuder på ett välbehövligt yoga-pass och till kvällen ska jag, som planen ser ut nu, ut på dumpster diving-äventyr med min lilla pirog Inga.



Men nu, back to work..
adjö

Höstlovet är här, och mot skogen det bär.

Ja, som sagt, jag tar mig en liten sväng till den östgötska skogen alldelels snart. Mellanlandar lite över natten hos mina föräldrar och drar sen vidare tidigt imorgon bitti till Malmö för att besöka vänner jag saknar en ganska stor gnutta vid det här laget! Åh, jag är superpeppen! ♥

Kände även att det är dags för lite..
VIRKNYTT:
Planen är att Tonys mössa och ett par vantar till min mammas kollega Agneta ska bli klara under mitt lilla äventyr denna vecka! Jag kan med största sannorlikhet utlova bilder på både mössan och vantarna i början av nästa vecka (bra för mig att ha en liten deadline och veta att kanske iaf någon sitter och är lite nyfiken)

Nä, nu tusan ska jag göra ett besök på gamla hederliga pizzeria Hjorten tillsammans med mina föräldrar och sen åker vi till skogs!
"Dää bleeeiijir så bra dää dö!"
Vi hörs igen till helgen då jag har en dator att tillgå för nu ska jag bara slappa, virka och njuta av min ledighet utan kontakt med cyber-rymden.

puss hej


RSS 2.0