Helg och så en såndär måndag..

Helg helg, helt härlig helg i Göteborg! Filmfestivalen var huvudattraktionen och vi såg:

PEPPERMINTA
En färgsprakande och konstig men ganska så fantastisk film som inte riktigt kan beskrivas med ord. Se den! Bästa kommentaren efteråt fällde Svante "det var den mensigaste film jag någonsin har sett" ..och jag kan bara hålla med.



Lite smått mens-chockade begav vi oss sen vidare för att se Charlie Kaufman, en liten skäggig filur som är en såndär manusförfattare. ..En bra en också! 

Verkligen en bra intervju/masterclass av honom. ..men Herre Gud, sätt in en människa som kan prata engelska med honom för tusan!! Ska man intervjua någon på engelska är det ju en fördel om man kan prata engelska! ..så sämst kanske hon inte var när jag tänker efter men det var ganska irriterande. Någon bättre måste det ju funnits att placera där, mitt emot Kaufman liksom. Ännu mer irriterande blev det att hon påminde lite om min förra engelskalärare, fast utan det där flåsandet och paddliknande utseendet. uh, tur det..


Kvällen fortsätte och vi spenderade den på Kellys med veganpizza, spenat- och tofupaj, öl och cider. Trevligt!

Dag 2 började med att faila ganska ordentligt. FÖRSOVNA! ..vaknade vi upp kl 9.00 och fick plötsligt 1 timme mindre på oss än vad vi hade planerat!! waaaah! ..men det löste sig ändå. Slängde med några mackor och skapade biofrukost till filmen..

YOU ARE HERE
..som var en facinerande film om samhället, kontrollbehov och att följa sin magkänsla bland annat. En ganska djup och invecklad film, men sånt gillar jag! Kul när man får tänka lite själv och hör vad andra tänker och tolkar ut ur saker.
 
Se den med är mitt råd och sen kan vi tala om den :)

Sen såg vi en hel hög kortfilmer!!! Endel riktigt bra och andra kanske aningens mindre bra men kul var det! Vi såg bland annat denna fantastiska film gjord av Tobias Larsson (kolla in hans hemsida http://www.larson.studio.nu/) som går i min klass :)

Sen var det bara hemresan som åsterstod men först käkade vi på Pizzabutiken. Under hemresan konstaterade vi: mörkerkörning inte är det roligaste.

Måndag. Denna härliga måndag. ..har, så här långt, bestått av lite krångligt bussåkande, frukost, kroki, en tur till willys, mera kroki, fika och hysteriska skrattattacker, yoga och parträning E med Max. Jag fick kommenatren: "det är lite jantelagen över dig när du dansar" av tränaren. Det vill jag verkligen INTE!!! fy, ändring ändring.

Jag avslutar detta långa inlägg med en uppdatering på pysselfronten.
♦ Johan har fått sin halsduk och blivit glad! ..och det gör mig glad!
♦ Jag stickar på ett par sockor till Ingas mor samtidigt som..
♦ jag virkar ett par svarta torgvantar till Johans vän.

Men nu väntar ÄVENTYR med min lilla pirog Inga!!!


en öde marknad är en surrealistisk upplevelse

idag har jag pysslat med en massa småsaker, käkat gratis "middag" i skolan (bröd, smör och ost och haft TREVLIGT sällskap), försökt gå på yoga som var inställd, vandrat genom en öde marknad, gjort yoga hemma på min vävda matta, skrivit på mitt manus och paketerat dessa:


(inhandlade stolen på Röda Korset för 40:- idag och den är sjukt skön att sitta på)

det ena paketet har än så länge hemligt innehåll men det andra innehåller en halsdukstub till Johan:





..hmm, så råkade jag visst flumma ur lite med kameran också..






I helgen drar vi till Göteborg! Det är ju Göteborgs Filmfestival för tusan!
.godnatt.



Vad bjuder denna söndag på måntro?

Hmm.. vaknade för en stund sen. sitter nu i min säng iklädd en superhet Casanovas-Tshirt och är rufsigare än rufsigast i håret, sådär härligt rufsig som man blir när man går och lägger sig nyduschad.

Gårdagens dans var ganska så fantastisk! Dansade nästa varenda dans innan paus, råkade sända en ond blick på dansgolvet, hittade en ny favorit (IGEN!!!!!), blev bjuden på en chokladboll och fick en fin kommentar:
"detta var en mysig start på min danskväll" 

Idag är min plan att..

tvätta, packetera monsterkompisar, sticka, promenera till ÖB eller Alibabas och handla nötter, klippa håret (ska jag eller ska jag inte???) och baka äppelpaj med Svante.

Massa bilder!!!!

Här nedan följer de 7 monsterkompisarna som jag kommer ha till försäljning på pajamas.se


(de kommer levereras i en liten tygpåse)




Och här nedan ser ni ett par barnvantar (storlek 1-4 år) till Mira.







Nästa beställning är en halstub (halsduksaktig sak) till Johan som ska matcha fiskevantarna.
Det är kul med beställningar!
Vill du beställa något är det bara att lämna en kommentar eller kontakta mig på annat vis :)




Ikväll är det PARTY!




herre nedrans vilken dag!

..vilken dag!

Det var en gång en kinna som vaknade runt klockan 4 på natten och insåg att hon somnat så direkt när hon landade i sängen igår att hon inte hunnit ställa väckarklockan. Men eftersom hon av någon anledning vaknade vid sådär 4-snåret kunde hon rätta till det lilla missödet och somna om igen för att vakna 3 timmar senare. Så alltså, klockan är 7.00. Kinna är trött, segar sig upp ur sängen och tar sig iväg mot skolan. Än så länge känns allt ganska som vanligt. Intar fruksot bestående av tunnbröd, smör, ost, kaffe, dagens Metro och väldigt fint sällskap. ännu ligger lugnet över Skäpplandsgatan. Kinna färdigställer Arres vantar och beger sig sedan iväg till datorn för att arbeta vidare på projektet.

dundundun!!! ..som en bomb dyker dagens första fail upp. VI SKA REDOVISA PROJEKTEN IMORGON EFTERMIDDAG! Åh nej, tänker kinna och inser snabbt att om vi ska ha något att visa imorgon måste hon jobba på som en liten tomte, vilket hon gör. Vid lunchtid har Kinna gått igenom några misslyckanden i Aftereffects, blivit aningens irriterad men ändå behärskat sig. Hon visar det hon åstadkommit för sina gruppmedlemmar, får inte så mkt respons (pga. att de skämdes vet hon i skrivande stund) och känner att ett sammanbrott i tårar är påväg. Thaer ser och klappar kinna på axeln, dags för samtal tycker han. Efter samtalet vill Kinna ut så hon klär på sig och går och sätter sig i solen och pustar. pustar. sen kommer Svante som avbrutit sin lunch för att leta reda på Kinna och trösta henne. Efter lunchen bjuder Anders på en cigarett och en liten pratstund.

Dagen fortsätter med ännu ett möte med Thaer, Anders och mina gruppmedlemmar. Det slutar bra. Kinna, mattis och Cissi är nu överens och vet var de har varandra. Kinna som inte har så mkt att göra i skolan (eftersom hon redan jobbat ihjäl sig vid det här laget) vandrar in mot staden, ringer sin moder och köper lite godis. Hon inhandlar även en ny ring som hon tänker smycka sin läpp med. En tid efter hemkomsten kommer nästa fail på schemat: Piercingbyte. 1. Ringen är för tjock (Kinna trodde läppen skulle va ganska töjbar). 2. Hon tappar den pyttelilla kulan till staven som hon inser att hon måste sätta tillbaka igen på toalettgolvet som är fullt av kattsand. 3. Kinna tappar ner den löstagbara kulan på den nya ringen i handfatet. Även denna lilla incident slutar lyckligt för Kinna lyckas efter mkt hopplöst letande till slut hitta den pyttelilla kulan och kan även skruvar upp handfatet (dock kommer det endel skabbigt vatten på golvet) och räddar den andra lilla kulan också. Puh!

Nästa steg på dagen är dans! ..och även den failar idag för Kinna, men inte så hårt denna gång. Hon tränar ensam då Max är sjuk och sen blev hon förvirrad tillsammans med Inga över hur stegen egentligen ska vara. Efter dansen vandrade de goda vännerna hem under en lång och rolig konversation, de går till och med en extra sväng för att ämnet är så spännande.
Väl hemma igen försökte hon hjälpa två män som missat att garaget låser sig en viss tid, att rädda sin bil. Hon visar vantarna för Arre som blir jätteglad och loggar sedan in på facebook och läser "Livet är ett mirakel, Du är ett mirakel Kinna♥" skrivet av Johan,hennes nyfunna broder. Fint! 

Kinnas dag var en omtumlande sådan men hon känner sig ändå nöjd och glad såhär i efterhand. Hon har mkt fint runt sig. Hon har dig. Du som är "dig" vet vem du är.


Arres vantar


Johans fiskevantar..

..med fiskar på.

Nu ska Kinna låta sig fångas av John Blund och drömma något fint.


högtalare snart på plats..

..och Kinna snart redo att börja jobba, hårt. HÅRT! Dricker te, lyssnar på Emil Jensen, sitter brevid Inga och är pepp på kvällens fika och planer. Märtas Café ♥ Vi har en fantastisk idé!!

Vore kul att hinna kika förbi tatueringsstället och införskaffa en ny piercing också, hmm.. men men. Varför har man alltid så lite tid?

Idag har vi även haft lektion med en mimare, jättekul och lärorikt!

"Haha, vilket sjukt värt inlägg" haha
:)

veckan vänder och..

..hej säger denne lille vän!
Vi umgås stadigt nu, hanhondendet och jag. Hänger mkt i skolan och springer efter hus och får snö i huvudet. Jobbar på så jag vet snart inte vad jag heter men det är ganska kul, kul när det blir resultat och nu börjar arbetet kännas lite mer överkomligt. ..puuh!

Parträning E + socialdans i Brunnsparken + tävlingsträning = trötta ben men en glad Kinna :) Till helgen blir det Brunnsparken igen med Johan och Rosie, mysigt! ..och så hoppas jag på att min nyfunna favorit är där!

Hmm.. socker. "det kanske låter gott!!?"

Tillbaka till arbetet.

dagens skönaste kommentar:

"Kinna är ju en liten och späd kvinna.. men.. Hon tecknar som en man!"

(sa min lärare Thaer under dagens teckningslektion)


skola skola jobb jobb...

Så här ser det ut som jag sitter och pysslar med. Herre nedrans, mkt jobb!! ..och det är bara jag som jobbar känns det som. Ursäkterna bara haglade över mig imorse från mina gruppmedlemmar.. mmm.. great..

Men men. Jag har iaf jobbat som ett as. Helgen spenderade jag i skolan och innan dess var jag i Stockholm och hade supertrevligt! ..så jag är ganska nöjd ändå. Min vanliga sinnesstämning har nu smugit sig över från väldig förvirring till ett mkt harmonisktchilltrevlig tillstånd.
Igår plundrade vi granen. Det var trevligt och sen var det mord på tv.

Nu ska jag fortsätta leva mitt liv på tunnbröd, kaffe och socker.
Tjohoppsanhej.

tisdag onsdag födelsedag och tårta

Igår var en fin och mysig dag med firande av födelsedag, ätandes tårta, pizza och godis och avslutningsvis var vi på bio!! Jag blev kallad skogsrå och stickade lovikavantar också.

Idag började mysigt, sen fortsatte dagen med gårdagens kvarvarande pizza till frukost, handling på Klippet, diskning, fika- och stickvirkmys med Inga. Nu dricker jag chai-te med ingefära, lyssnar på Johnny Cash och väntar på trevligt sällskap.

Imorgon drar vi till Stockholm! :D

På lördag ska vi jobba och leka i skolan och jag och Inga funderar på att tatuera oss.

så ungefär, ja. ..och! Jag är glad, sådär fåningt glad. härligt glad. fett glad. kanske inte skabbigt glad. men glad, haha.


wooooah

 
Hej! Såhär såg jag visst ut igår.

Herre nedrans va effektiv jag är idag! Förvånar mig  själv! Har handlat garn till mina 2 beställningar, postat ett brev, betalat hyran, köpt en matta och en stekspade typ, diskat och gjort världens godaste macka bestående av tunnbröd, ost, smör och degestivekex (tänkte lite som när man var liten och blandade massa goda saker och tänkte att "åh, va bra detta blir!". Sen körde jag den lite i micron.

Nu ska jag fortsätta va effektiv, mkt saker ligger på dagens schema. Mkt trevliga saker! ♥


Tack Du fantastiska..

..Inga Kempe som fotade så fint ♥

..och festen fortsatte (fast nu blir ju allt i fel ordning. nedrans! ..men men)

men den fortsatte iaf med efterrätt, ostbricka, dans, bubbel.. ..och..

finbesök av Nils och hans vän Emil vid sådär 4-snåret på natten
 SKÅL.


Nyår!!!


Nyårsafton, en mycket fin och kultiverad afton på Dillvägen 15
"okej allihop, skåla mot kameran"

innan gästerna kom fixade vi lite med ballonger..

 ..och passade på att fota oss..

 ..och diska lite.

sen kom gästerna! (några av dem ser ni nedan)
 

RSS 2.0