det är så nedrans kallt.

Idag har jag målat med akvarell (..och Thaer åkte och köpte bra färger för 400:- till mig, inte fel! hihi), varit på Myrorna och flummat runt med Inga, fått mitt piercingsmycke jag beställde för några dagar sen, varit barnvakt och tjänat 200:-, ätit dadlar, julpyntat lite och insett att jag verkligen VERKLIGEN måste köpa glitterpennorna jag är så förälskad i :)



denna söndag målar jag mina naglar rosa.


Jag tror jag börjar med att säga att hela gårdagen var lite smått märklig. Jag startade med att sova till 12 och glömma bort att jag skulle träffa Inga vid Café Deed för att besöka jul/designmarknaden. Sen traskade jag iväg och handlade lite smått och gott och lite frukost på ICA och begav mig hem igen och tänkte att mmm, mums! va gott det är med ost! Sen gick en tid jag inte vet vad jag gjorde men sen blev klockan 16 och jag befann mig vid slottet. Massa julmarknad och julstämmning var det där och efter lite förvirring hittade vi till slut in till Svante och fick fika och rundvandring. Där uppstod ännu mer förvirring då kvällens planer skulle fastställas. Men såhär slutade det till slut:
1. Jag gick hem till inga med en väska full av vattenpipa, sprite och pysselsaker.
2. Vi pysslade och gjorde fina drinkar.
3. Vi beställde hem pizza (bara för att vi aldrig kunnat göra det förut, skogsbor som vi var).
4. Pizzabudet kom och var förvirrad.
5. Vi åt pizza.
6. Nils och hans vän kom på besök.
7. runt halv 6 på morgonen traskade jag, Nils och vännen hem och snön yrde.
slut.

..och förlåt Inga att jag snodde bilden, men den är så fin!

Nu målar jag mina naglar rosa och känner mig pepp på kvällens trivselkväll!

Barfotadans..

..i Arboga var gårdagkvällens aktivitet. En fantastisk kväll, dock mycket halt golv vilket resulterade i min första barfotadans-kväll. Sliter ganska mycket på vrister och knän att dansa barfota upptäckte jag men har inte så ont idag som jag trodde att jag skulle få. Det är ju bra :) ..och lite ömmande ben kan jag stå ut med för något så underbart som dans!

Om en stund bär det iväg till slottet för öppethusvisning och julfika :) mysigt! ..blir troligen även en tur till Café Deeds julmarknad och om kvällens planer följs blir det mys- och pysselkväll med glögg hos Inga!
Imorgon är det trevselkväll på klubben, mera dans till mig! :D

Det händer så otroligt mkt just nu så jag känner mig konstant förvirrad, men det är en ganska bra förvirring. Känner dock att jag behöver lite yoga för att få til den där lilla extra tryggheten så jag känenr mig alldeles alldeles lugn i all denna förvirring.


imorgon är det fredag. igår var det lillördag..

Just nu tänker jag på Krakmandel-Harry och hans vändbara kavaj. Jag tycker fortfarande att han är lite obehaglig..

en tisdag jag längtade till igår

Vaknade imorse och ville inte gå upp ur sängen. Så varmt under täcket.. så kallt utan det.. Men jag gick upp ändå, duschade och allt såntdär och begav mig till skolan. Jag gillar verkligen skolan! på riktigt. känns som det var evigheter sen man längtade till nästa skoldag men nu är det faktikst lite så igen :) Förstod inte riktigt alla som sa till mig: "att plugga på folkhögskola är bland det roligaste jag har gjort!" Men nu förstår jag, folkis är fantastiskt.

Gårdagens bästa fråga(Henke till Inga): "Har du ställt in kräftan i kylen?"

Kvällens trevligaste: Ingas besök hos mig.

Dagens bästa (bok)bonus:

(Den är underbar!)




Sunday. Snö.

Gårdagens filmer
The Chaser:
Frustrerande men bra koreansk film. En lite annorlunda mordhistoria. Se den!
Kirakou: En fransk barnfilm från 1999. Haha, vad var detta för nåt egentligen? Helskum och har tydligen fått väldigt fina betyg och vunnit priser för animationen (som jag tyckte var helt sämst..). Vissa bakgrunder var dock fina och den var rolig. ..men var det meningen att man skulle skratta åt den eller med den? Se den (eller kanske inte..)!

Idag har jag pysslat lite med ett foto till min syssling Matilda!

..och snart är det Harry Potter-time med en hel hög trevliga människor från min klass :)



ska snart på filmkväll och känner mig extraordinärt redo

rubriken tala för sig själv. "jag är redo, jag är redo!" :D

jag hittade en jättebra form idag på myrorna. i den kan man göra paj, bröd, gratinerade och rostade saker. Lagade mat i den förut. ..och den var bra!


alejandro..

Lady Gaga sprider sig från vardagsrummet in i mitt rum och in genom mina öron..

Igår var jag kulturell! En trevlig kväll blev det som startade med några spelningar på Café Deed. En tjej spelade fiol och en kille spelade gitarr, tillsammans. Han såg lite ut som Johnny Depp från sidan och de var söta och lät bra tillsammans. Sen spelade en kille. hans röst fick mig att tro att han var ganska gammal med tjockt mörkt skägg men han som spelade var ung, spinkig och skägglös. Märkligt detdär med röster som inte stämmer med person.. hmm.

Sen gick vi vidare till konserthuset. Lyssnade på ett litet band, pratade en hel del med Svante, såg slutet av en annan konsert och sen hittade vi mer folk. Men då gick vi till Bio Roxy och såg film med improviserad musik till, asbra måste jag säga att det var! kul! intressant både filmmässigt och musikmässigt.

Sen blev det Konserthuset igen och vi hörde lite mer musik, såg stalinbaletten (killar som springer omkring i trasiga stumpbyxor, dansar hobbybalett och tolkar olika filmer/musikaler) Sen såg vi några seriösa dansare också. Sammantaget en mycket trevlg kväll. Dock var det kallt och det gillade jag inte!

Idag är det lördag. Jag har inte tagit mig ur sängen än.. hmm.. kanske borde göra det. dricka lite kaffe. kanske gå en sväng på stan!? Både Röda Korset, Myrorna och Bra och Begagnat har ju öppet och jag behöver kika efter gardiner, en matta och lite köksprylar.. Jag tror det är en plan jag gillar. och..

Ikväll är det filmkväll hos Svante! :D

Idag är det fredag och kulturnatt i Örebro

KULTURNATT med massa små lokala band som spelar överallt! åh, kul!

Skulle gärna starta kulturkvällen med ett glas vin men vi får se hur det går med den saken..

kl 19.00 ska vi iaf ses på café deed för att vara kulturella!


torsdag, nästan fredag



Införskaffade ett mkt smart bord på Röda Korset idag! Dagens bästa kommenatar kom från gubben på Röda Korset: "nää, det där är lite för dyrt.. 350 kronor!!? näää.. 200:- räcker"




Passade även på att fota en akvarellkroki jag gjorde i måndags och så hittade jag en bild på det virkade cigarettfodralet jag gav till Pierre i födelsedagspresent.

För övrigt har dagen varit kall, jag har varit trött och "singing in the rain" har legat i luften.
Nya tvålen på toaletten luktar mmmmm mums, skogsviol.


kul dag! cut out och massa skoj. sen yoga på det!



LOTTA GEFFENBLAD. grymt duktig och inspirerande! åh ♥

spånar lite..

 
..på en bakgrund.


en söndag i det nya

ojoj, jag bor i Örebro nu! jag har nära för en gång skull, nära till typ allt känns det som. och imorgon ska jag GÅ HEM FRÅN SKOLAN! en ny upplevelse. och så får jag sova hela 1 timme längre imorgon bitti! awesome! :D


Innan mor och far kom till mig igår för att inleda flytten med lite sconesätande och lite kaffedrickande satte jag mig vid tv:n. och tittade på SVTB. såg ett helt underbart barnprogram med massa roliga pyssliga tips! åh. man kan till exempel göra glass av fryst banan genom att köra den länge i en matberedare! ..och pyssla ihop en mobil att hänga i taket med blötlagda kikärtor och tandpetare! Ojoj, pysselmusklerna i mig börjar hoppa och dansa!

Efter flytten blev det asgod kinamat och ett glas vin med mor och far innan de åkte hem till sig igen.
♥idag är det fars dag! min far fick ett guldigt kuvert av mig igår, så nära idag jag kunde komma liksom.

det har varit en mkt händelserik helg detta må jag säga, på flera plan minsann.


packar packar..

..flytt flytt!!!

vad var det jag anande

burr. kallt. kallt. det är snö ute. såhär mkt snö är ok på julafton och fram till nyår men inte nu. inte nu, i november?! märks det att jag inte gillar snö..? fastnade i bussen en bit från Pålsboda igår, fick promenera hem i snöstormen pga. att en lastbil "parkerat" lite snyggt tvärs över vägen. great.. eller inte. duschade mig varm när jag kom hem iaf vilket inte var helt fel.

Har tackat ja till rummet nu så snart så är jag inte en Pålsboda-bo längre. Känns faktiskt fantastiskt bra! Får flytta in när jag vill. ..och jag vill flytta in snarast känner jag. Finns det tid denna helg vore det ju toppen men annars är jag nöjd med inflytt nästa helg. beror på när mina kära föräldrar har tid att hjälpa mig. Skönt att jag inte har så mkt prylar, borde gå att fixa hela flytten på en dag. och det, det känns brabrabra! :D
 
sitter i skolan. vad gör jag nu då?
animerar lite på skoj kanske.. ja, det känns som en rolig plan. tänk tänk. sen är det yoga, skönt.




Känner du dig sådär trött och frusen? lite bitter över snön? kika på detta och inspireras till glada kreativa tankar :)
http://www.youtube.com/watch?v=qBjLW5_dGAM
http://www.youtube.com/watch?v=2_HXUhShhmY



 


wooooooooooooooooooooooo

....WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
 va det händer mkt saker just nu. inuti. utanpå. runtomkring. överallt. samtidigt!

Jag träffade mkt folk på höstlovet och hade mkt trevligt! nöjd. Fina återseenden, roliga danskvällar, trevliga skogspromenader, god kantarellpaj, fina sms, spännande samarbeten, vinterjacka på och lila naglar.

Idag återvände jag, hem. Känns hem nu. Men snart kommer mitt hem ligga i centrala Örebro istället för i lilla Pålsboda, wop wop! Kikade på ett rum idag som verkade toppen. Troligen är jag inneboende hos en Magnus inom en mkt snar framtid. han placerade mig längst fram i kön för han vill att jag ska bo där. "dig kan man ju prata med, det känns rätt" Tydligen gjorde jag ett bra intryck :)

åh, vad ska jag ta mig till. Jag borde ringa hyresvärden. Måste bestämma mig om rummet redan imorgon. snabba ryck minsann. Hittade det i lördags eftermiddag/kväll, kikade idag och bestämmer mig imorgon. Men det kändes så bra, så varför inte satsa egentligen!?

Imorgon kommer jag nog vakna och tänka
November, snows today. is it already this time of the year?

jag känner mig lite yr, upprymd av livet
känns ganska bra måste jag medge


FIKAOCHMUSIKALTORSDAGOCHFLERAÅTERSEENDEN

DAGENS BÄSTA FIKA: var med Emma och Lisa på Café de Paris
DAGENS BÄSTA MYS: var med Cami, Elina och Emma
DAGENS BÄSTA MUSIKAL: Chicago på Östgötateatern. Tack mamma! ♥

Intressant och annorlunda story med bra skådespelare, flashiga dansnummer, spexiga kläder, ja allt det där som man tänker när man tänker musikal! Bra gjort Östgötateatern måste jag säga! Jag rekommenderar dig att se den.
Känns konstigt att tänka på att vi spelade Fame på samma scen för ett halvår sen. En underlig känsla kom över mig när jag var där, kändes inte verkligt på något vis.. hmm. ..och fick vi verkligen plats så många på scenen samtidigt!? Den är ju pytteliten ju!!
Jag vill vara med i en musikal igen. ja. 

Inledde även ett samarbete (mer officiellt och bestämt nu) med Hannas bror Erik och hans UF-företag. Virkade monsterkompisar och andra schysta prylar kommer snart vara till försäljning på..

www.pajamas.se

Spana in! Sidan är inte riktigt klar än men snart så! ..håll ögonen öppna för tusan!


ondagen blev..

..lyckad! :)
Har haft en trevlig dag och det känns som jag återupptagit en gammal bekantskap jag saknat. Det gjorde mig glad. Hoppas det känns så från andra hållet också.

Imorgon väntar fika, vänner och musikal!! :D

DAGENS BÄSTA LIVSMEDEL: kokosmjölk. det är bra grejer det. i muffins. och pastasås. och, som tidigare nämnt, i potatismos.


onsdag. fortfarande höstlov. i östergötland.

Jahaja, känns konstigt att vara i Gulltorp igen. Vet inte riktigt vad jag ska känna. Är sugen på en sak iaf, det vet jag. börjar bli lite jobbigt nu. men men, jag får skylla mig själv.
Var en sväng i skogen igår och hittade några små svampar men lämnade de flesta till på fredag och min och Johans svamppromenad. annars segade jag mest igår. men för resten av veckan har jag mkt planer minsann :)

ONSDAG (idag): umgås med Hanna och även ha ett möte med hennes bror. sen ska jag till Linköping och fika.

TORSDAG: fika med emma och Lisa, kanske fler? ..och byta present med Lisa. detta hoppas jag på om vi kan få tiderna att gå ihop. på kvällen ska mor och jag se Chicago på östgötateatern!! :D

FREDAG: umgås med Johan (fika, svamp och massa prat), förhoppningsvis förfest nånstans i Norrköping och sen dans dans dans på Borgen till Titanix!

LÖRDAG: Finns planer på en mysig dag med mina kära vänner!

SÖNDAG: ..är det dans i Ljungsbro!!!! :D åh, längtar!

Sen på måndag kl 8.05 bär det åter av hem till Pålsboda. ..och folkislivet fortsätter :)
dock tycker jag att det borde komma ut fler lägenhetsannonser på blocket nu. ..och så önskar jag att jag hade mer än 137 poäng i Öbo's bostadskö..


Tisdag.

Här är Krinstina Kantarell
Hon är min stuvning i kväll
och där är fårtickorna
dom små rara småflickorna

Här är min stora passion
Det är en snöbollschampinjon
Och där en fin Karl-Johan
En riktigt hederlig svamp.

Här är en oätlig sort
Den ska jag genast slänga bort
Han heter Svavelmusseron
Och är en farlig person.

Jag ska ta mig en promenad i Gulltorpsskogarna tror jag.


måndag. höstlov. hemma hos mina föräldrar i lilla gulltorp.

Som sagt är jag på besök i östergötland denna vecka. Känns lite konstigt. ..och så får jag hela tiden en känsla av att jag typ varit på läger ett tag och "nu var det dags att åka hem" men så är det ju inte. Jag ska ju åka hem till Pålsboda nästa måndag igen. Denna känsla tyder nog på att jag gillar min vardag med folkis, Örebro och allt som finns runt mig :) Dock är nog inte Pålsboda mitt hem så länge till...

Ikväll väntar ett besök hos min gamla fina dansklubb Östgötabugg! :D

I lördags var jag Harry Potter och hade jättetrevligt!

ungefär så leker livet just nu.


RSS 2.0