fika fika, dubbelfika!

Dagens stora sysselsättning är FIKA! Först ska jag till Norrköping och fika med Emma, Lisa, Jonna, Cissi, Elina och Sofi (och byta julklappar såklart) och sen ska jag till Linköping och fika med Magnus (och även ge en liten julklapp där med). Fika ♥

Igår var min Hanna här och käkade scones och hängde med mig som på den gamla goda tiden. Mysigt mysigt!

Nu är jag nästan klar med mina monsterkompisar också så snart så finns de till försäljning på..

PAJAMAS.SE


(Igår mindes jag plötsligten fin sak från i somras)

riiiiiing riiiiiing !!!

-hallå?

-Brooklyn sun, She's hanging on.
She's been runnin round the ---- her day is done
shes says goodnight and slips away
with a golden kiss to keep us warm until the mornin braces



twist and shout

En liten såndär lägesuppdatering känner jag att det är dags för igen :)

Julafton var en mysig afton. Jag fick bland annat ännu mera tejp, strumpor och en stekpanna. Jag hade mitt vanliga uppdrag att hålla familjen (mest mamma) vakna under Kalle Anka. Robin Hood är bäst. Vi käkade massa julmat och jag blev tramsfri.

Juldagen började fint med mat och fika. Sen fortsatte den ännu finare med den bästa danskvällen jag haft på länge! åh! Innan dansen myste jag med Rosie och sen kom Stefan. Vi värmde upp med lite bugg i köket.

Igår var det reashopping och julklappsbytesfika med Hanna, min Hanna. Mycket trevlig dag! och jag är nu ägare av en hel hög fina prylar: ett par hängselbyxor, ett linne med ett utropstecken på ryggen, en randig långklänning, en randig långärmad tröja/klänning/tunika, en horoskopkalender för 2011 (haha, hanna känner mig lite för väl) och 2 st jättefina muggar med "alice i underlandet"-tema. Den senare delen av kvällen spenderade jag med att virka klart och börja brodera renar på min halsduk. Jag har bestämt mig för att även göra ett par matchande torgvantar till, med renar på såklart :)

Idag har jag duschat och betalat räkningar (haha, räkor läste min hjärna lite snabbt när jag läste igenom). Klockan 15 ska jag till Johan och laga mat, umgås och ha trevligt och sen ska vi dansa dansa dansa!

Imorgon ska jag träffa hanna, baka scones och se till vildingarnas land.

På onsdag ska jag fika 2 gånger.

På torsdag ska jag säga adjö till mina föräldrar, träffa Cami och åka hem till Örebro igen.

Tiden går snabbt men ändå långsamt.

dan före dopparedan. Herre nedrans, va tiden går fort!

..och jag är hemmahemma i de östgötska skogarna.
Lyssnar på Håkan Hellström och känner mig liten igen. Örebro känns som en dröm, som något som inte finns på riktigt. Känns alltid så när jag är hemma på besök.. Men så blir jag glad, för det är ingen dröm! ♥ Ni alla där finns på riktigt.

Jag älskar ljudet av snön som faller ner från granarna pappa ruskar på när vi är ute på vår årliga julgranshuggartur. Idag har den ägt rum och vi har pulsat runt ute i snön för att hitta en lämplig gran. Vi hittade en. ..ganska ful. Men vi ska klä den snart och folk brukar alltid säga "åh, vilken fin gran ni har!" varje år, även då vi alltid tycker att den kanske inte är sådär jättetjusig när vi hittar den i skogen. Men det är svårt att hitta fina granar ute i stora vilda skogen. 

En skön känsla utan julstress är infunnen och nu ska jag dricka te.
GOD JUL! 

Pyssel och mys är mitt liv fyllt av för tillfället och jag gillar det!

en liten lägesuppdatering
jag är trött men vill inte riktigt sova. jag vill ha ett tuggummi. det luktar väldigt mkt lök i min kyl. jag ska sticka en halsduk att brodera renar på. jag älskar glitterpennor. igår blev jag invigd till rädislandet. om mindre än en vecka är det julafton. jag känner mig fånigt glad. idag har jag och Inga varit på Rusta. jag har en vision om att skapa saffranskladdmuffins på söndag. Imorgon ska jag julshoppa och fika.

tydligen är en snöstorm påväg. 



John Blund kommer snart och fångar mig..


natten går tunga fjät..

..och jag vill sova. Har sprungit runt hela dagen och fixat med massa saker och varit ganska pigg men så poff, blev jag hur trött som helst..

Min dag har jag spenderat med följande:

♦ luciafika och tåg på Kävesta
♦ städande av gamla lägenheten i lilla Pålsboda (åh, va skönt att det är fixat nu!!)
♦ tvätt
♦ handlande av julklappar
♦ pysslande av julklappar
♦ virkande av monsterkompisar
♦ lyssnat ifatt radiojulkalendern (arga gubben och läraren är ju helt fantastiska ♥)

..nu ska jag bara bädda sängen. Jag kommer sova som en kung inatt på rena lakan! mmmm.. zzzzzz...


sol och snö, discojulgranskulorna i fönstret var jättefina när jag vaknade

Se!
En helt underbar animerad musikvideo ♥

http://www.youtube.com/watch?v=OBk3ynRbtsw


Idag är det tredje advent. Imorgon är det lucia. Jag är förkyld och osams med min näsa men ganska glad ändå. Elvis spinner på min mage. Jag borde boka tvättid.


kokosmjölk är ganska så fantastiskt

Lagar trattkantarellpaj med kokosmjölk, persilja, kanel och timjan. Kanske en lite konstig mix men det luktar gott. Sen blir det glögg, idol-final (och lite nobelfest) och sen troligen en sväng till Bells eller Maxim. Jag är pepp!!

Har gjort så mkt denna vecka. Känns inte som jag varit hemma nånting alls. Arre och Magnus sa att de trodde att de hade förlorat mig, haha.
Igår var jag på ett supermysigt café och virkade, käkade sconesbuffé och lyssnade på julmusik med en fin klump av människor som jag gillar. Åh, Märtas Kafé ♥ Märta är en katt för övrigt. Jag och Inga kommer bli stammisar där, tanter som vi är. Syjunta varje ojämn vecka, fantastiskt fint tycker jag!

Jag avsluta med en passande Emil Jensen-text..

"allt jag gillar upphör, så passa dig. jag gillar dig"

men stressa inte, oroa dig inte

"Ha bra självförtroende. Om du har dåligt självförtroende så lyser det igenom och du blir precis så ful som du tror att du är. Se därför till att ha bra självförtroende.Tro på dig själv, ingen annan gör det. Om du har dåligt självförtroende kommer folk att trampa på dig och behandla dig behandla dig som att du var så värdelös som du tror att du är. Det kan ta en hel livstid att bygga upp ett gott självförtroende och det reseras på bara några sekunder. Stressa inte, oroa dig inte, det syns på dig. ..och det ser inget vidare ut"
...


Lyssnar på Emil Jensen och känner att fan, vilken klok man han är.


denna helg har jag bland annat spenderat min tid på följande:


Mary and Max (otroligt bra film!!) med trevligt sällskap.

En tur till Ö&B med mera trevligt sällskap.
..och vi inhandlade glögg  som vi drack :)


och så avslutades helgen med O, helga natt på Stortorget med ERNST ♥

"kombinationen av blommande körsbärsträd och blått hav gör mig lycklig ända in i märgpipan"


och efter det blev det lite dans.
Jag känner mig glad, fånigt glad, och nu ska jag leka med den fantastiska leran!

Mr. Mutter


har denna kväll varit på en väldigt mysig berättarkväll hos Mr.Mutter och promenerat hem genom vinterland. värmer mig nu med en kopp mandelmasse-te, känner doften av äppeltobak och vill ha mera av den sällskapliga varan..

"om man höller lövet mot fönstret kan man se alle lövtrådera"
Lyssnar just nu på radiojulkalendern, tittade på tvjulkalendern förut och är förvånad. Båda verkar ganska bra för en gångs skull, va fint det känns!

skuttade lite mystiskt upp för trappan förut när jag skulle hem också.. ja, där ser man!

RSS 2.0