2011 börjar lida mot sitt slut..

..och detta fina 2011 ska såklart börja avslutas redan ikväll med en av mina stora passioner nämligen... dans, hihi. En foxx-kväll i Gävle väntar när natten är på intåg!


mys och kärlek






När du kom, du stod i blom,
så underbar, som du var i en dröm jag va


mmm.. ojoj. vilka dagar!

Efter lite tystnad här på bloggen ett par dagar är jag nu tillbaka för en liten uppdatering!
Efter nästan en vecka hemma hos mina föräldrar beger jag mig om ett par timmar tillbaka hem till mitt lilla hem i Örebro. Har haft en mysig vecka med en massa julfirande, mys och dans till höger och vänster. Juldagen bjöd på julfika med släkten och sen en tur till Tranås för lite dans till Blender, dock den värsta fylledanskvällen jag varit med om tror jag.. Det var öl och kladd och fulla människor (som plötsligt blev gudar på att dansa) överallt på dangolvet. Men juldagen är ju juldagen så jag var inte alls förvånad egentligen och jag lyckades ändå ha en väldigt fin kväll!


Men ännu ett par dagar har gått sen dess och jag har även hunnit med en lång frukost med finaste (dans-)broder Johan, en mysig kombinerad film/middags-kväll tillsammans med familjen, varit ute lite i stormen Dagmar, mellandagsrea-shoppat-och-julklappsbytes-lunchat med Hanna och begett mig iväg på en lite smått galen dansresa till Göteborg fylld med en massa underbar dans! mmm.. nöjd och glad!

På virkfronten har denna första vecka på jullovet resulterat i ett par nästan färdigvirkade tofflor till min lilla humla Elin och ett lite hemlig påbörjat projekt, hihi. Jag har även startat ett nytt försök med Tobias drömsockar (kände mig väldigt allergisk mot de jag redan stickat när de var klara så jag var tvungen att göra om dem, klarar inte av att inte känna mig nöjd med det jag skapar så.. gör om gör rätt var det ändå rätta!)

Tänkte ägna mig åt ett par timmars virkning på tåget hem sen men nu ska jag packa ihop mig och sen umgås en liten sväng med mina föräldrar innan det bär av mot anhalt ett på min färd mot Örebro: noooorrkööööping döh..

hejhopp


Julaftonsmorgon.. ..och snön lyser (inte) vit på taken

Men trotts en julafton utan snö känns det att det är jul i mina föräldrars lilla hus ute i den beskyddande skogen.

(av: Stina Wirsén)

..och ja, gårdagen bjöd på mkt julstök minnsann! Pappa och jag slog rekord i julgranshuggning på kortast tid någonsin, knäck kokades, julgranen kläddes, julklappar slogs in, busigheter förbereddes, tryffel skapades och julhälsningar flög genom luften från alla håll och kanter, hihi..
Jag tänkte även ge en liten julklapp, om än en väldigt liten och simpel sådan, till er också mina kära läsare denna julaftonsmorgon. Nämligen receptet på mina veganska chokladtryfflar, det är ju tanken som räknas :)



Nu vill jag bara önska er alla en fantastisk julafton!


julen är (snart) här.. och myser ner på jorden..

Jag sitter nu hemma hos mina föräldrar och känner mig ganska så väldigt nöjd just nu. Dagen har i korthet bestått av en massa tåg-åkande och tågbyten, en liten charmig julklapp som mr.Postman hade med sig, julshopping med mamma och så avslutningsvis en kopp av årets glögg med kaffesmak. ..och mm, den föll mig i smaken måste jag medge! :)

Hittade just någon form av jullista som jag kände för att delge mig av också :) ..så ja, här nedan kommer lite av min åsikt om julen ↓

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv (veggo då såklart!!)
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - Få
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst

(Hmm.. kanske ganska lätt att se att jag inte är ett så stort fan av julmat.. men jag älskar ju lussebullar och Ernst ♥ istället!)
 
(↑ av: Stina Wirsén)

Imorgon blir det mera julestök för..
• En julgran måste huggas!
• Knäck skall kokas!
• Golvet ska dammsugas!
• Tryffel skall göras..

 och så ännu lite mer därtill.. men det känns bara väldigt mysigt för vi gör det ju tillsammans!


jullov är här!!

Jag befinner mig just nu hemma hos Elin vilandes mot den första dagen på jullovet som börjar dra sig mot sitt slut och bli till ett skönt ryggstöd. Hade en jättefin dag igår med mkt juligt mys i olika former och en hel del dans framåt kvällen blev det faktiskt också. Jag var nöjd och glad hemma i Svantes vardagsrum och jag och Inga smög till och med in ett par mys-foxxar och en bugg bland allt annat festande, lite busigt hihi.
Dock resulterade allt detta mys med att det blev ganska så sent så jag råkade visst sova bort halva dagen idag.. hmm, attans fast äh, det gick ju bra ändå, var bara tvungen att stressa lite med packningen inför morgondagen. Jag åker nämligen en sväng hem till mina föräldrar för jule-mys och andra trevligheter ute i den östgötska skogen en vecka från och med imorgon, dä känns bra dö :P ...så mööööjsit så!
Ojoj, om två dagar är det julafton och jag förstår ingenting! Vad håller tiden på med egentligen?? springer iväg så jag blir alldeles snurrig....
Men nu ska jag snurra mig hemåt och fixa det sista med packningen innan jag vaggar in mig i täcket och beger mig till drömmarnas land en sväng.

glögg och röda naglar

ja.. då var den näst sista dagen på den andra höstterminen på animationslinjen precis över.. ..och det känns faktiskt otroligt skönt att det alldeles strax är lov, efter xxxxx-antalet timmar tillsammans med herr och fru Fisk börjar de bli lite tröttsamma. Behöver en paus så jag kan komma tillbaka med bubblande fart i början av januari känner jag. 
Men än är det en liten dag som fortfarande återstår, nämligen morgondagen som stormar på med avslutning och julbord ute på Kävesta och sen lite bakning av julgodis som förfest till den stora julfesten!!

Glöggen är inhandlad och naglarna är målade! ..så ja.. Redo tror jag! :D

sova lite först bara, natti.



du förresten, animationslinjen har fått en egen hemsida, välkommen in och kika ↓
http://www.filmanimation.se/


med en morot i magen och mycket mys i själen....

Jag anade ju att helgen skulle bli fantastisk men att den skulle bli alldeles underbart fantastisk har nu gjort mig till en ännu starkare lysande solstråle, hihi :) Två underbara danskvällar, många spännande möten, en speciellt charmig kommentarer ("när jag såg dig tänkte jag direkt på tomten är far till alla barnen.."), morgonmassage, en pysselkväll och många kramar senare är jag nu tillbaka hemma i min källare i Örebro och redo för det sista paret dagar innan det är dags för jullov!!


Men först ska jag försöka varva ner och sova lite tror jag.... hmm, ja.

Nattinatt





Glad som en solstråle!

Jobbade smått ihjäl mig igår med slutrenderingen av min första scen som ska visas på julavslutningen på tisdag. Tror jag slog rekord i ihopbrytningar på en soh samma dag då rendering efter rendering inte fungerade.. men så fungerade det, trodde jag.. ÄNTLIGEN tänkte jag, men vänta lite nu!? var tusan var ljudet nu då?? argh.. gör om, gör rätt.. pust..
Till slut blev det iaf en komplett fil av det hela! Hade tänkt försöka göra en teaser och lägga upp på youtube idag men jag blir lätt illamående av bara tanken på ännu mera krångel i After Effects så ni får snällt vänta, men desto mer kommer ju när det väl kommer :)


Så jag har istället tagit det väldigt lugnt idag. ..färdigställt en slips inför helgen, tittat på julkalendern, planerat lite inför vårens jobb med herr och fru Fisk, tänkt på sommaren och blivit ännu gladare av ett telefonsamtal! hihi

..men nu är det helg tycker jag och jag tror den kommer bli helt fantastisk!!!


nä, nu tusan!

Hej, jag heter Kinna och jag är vegetarian sedan ca 5 år tillbaka.

Att jag är det beror på att jag kände att jag inte ville äta animaliska livsmedel och jag har faktiskt aldrig blivit sugen på kött sen dess så för mig är det väldigt naturligt och självklart att vara det. En period var jag även en ganska petig vegetarian, jag åt endast få mjölkprodukter (laktosfria då, eftersom jag även är laktosintolerant) och ekologiska ägg. Jag åt alltså ej ost och inte heller gelatin vilket är väldigt vanligt annars. Att jag avstod från just osten och produkter som innehåller gelatin berodde på att dessa verkligen INTE är vegetariska egentligen!

På grund av sjukdom var jag tvungen att utöka mitt livsmedelsföråd så jag plockade åter in osten och fick i allmänhet ett mer slappt förhållningssätt till mat, vilket var vad som behövdes och jag har ätit så fram till nu. Men de senaste veckorna har jag börjat fundera och jag känner återigen att jag inte tycker att detta är ok så jag väljer att ta bort det ur min kost igen, alltså löpe-baserad ost och gelatinprodukter.

 

Och varför är då ost så äckligt och vad tusan är 'löpe'??
(gelatin tror jag de flesta redan har koll på vad det framställs av så jag fokuserar på osten istället)

När man tillverkar ost använder man vanligtvis löpe för att få mjölken att koagulera. Så, hur tillverkar man löpe?

  1. Kalvmagarna kommer frysta till löpefabriken där de finfördelas och mals.
  2. Den malda massan förs över till tankar där den extraheras (lakas ur) med 12 % saltlösning. Under extraktionen lakas chymosin och andra enzymer ut ur magarna.
  3. Extraktet av enzymer separeras från resten av innehållet i tanken genom filtrering.
  4. Rening sker i ett flertal steg för att få bort partiklar och oönskade bakterier.
  5. Extraktet koncentreras till rätt koncentration och löpestyrka. Det sker med hjälp av ultrafiltrering.
  6. Produkten är klar.
  7. Kontroll.
Källa: http://www.svenskmjolk.se/

Varför ska man envisas med att använda kalvmage (som dessutom importeras då våra kalvar inte räcker till) när man kan få mjölken att koagulera med citron, vinäger, fil, yoghurt eller lime istället?

Jag förstår inte.



Jag kände att jag blev så arg på livsmedelsindustrin då jag läste om detta återigen och känner mig nu så stark från min sjukdom att jag vet att jag kommer klara detta på ett sunt vis. ..och ja, jag är uppmärksam på varningssignaler från förr, jag känner dem nu.
Sorry att det blev ett mastodontinlägg à la veggo men jag kände att jag var tvungen att dela med mig av detta. Se det som en upplysning och välj själv, jag avstår iaf löpe och galatin men du gör precis som du vill!




ibland kan man ju undra..

Märkligt vilket flyt jag har idag! Jag har både bokat datum med ljudstudion och fått tiden att stämma med 'min röst', blivit klar med alla delarna i min första scen plus rentecknat och färglagt övergången till den! wow, jag är nästan förvånad själv.. :P

Ska försöka ha lika mkt flyt i garnaffären strax också, dags att inhandla garnet till min nästa beställning så jag kan sätta fart så fort dröm-sockarna är klara! ett kul uppdrag då jag har helt konstnärlig frihet!
Sen väntar en myskväll på Märtas kafé (ja, de stavar med k), sista afternoontea-aftonen för i år går jag inte att missa!

hmm..
Avslutar med något ganska märkligt som hände imorse.. ja, som sagt, ibland undrar jag om oidentifierade makter försöker testa mig. Vad är liksom oddsen för att hitta ett nästan fullt cigarettpaket, torra och fina mitt i detta inte jättebra väder just nu när jag precis slutat röka? hmm, man kan ju undra.. Låg de där och vilade lite bara för att RETA sluta-röka-monstret i mig eller vad??

Nä, nu mot garnaffären!!






natten går tunga fjät, runt gård och stuga..

Själv gick jag till Märtas café och fick en liten dos lucia i gott sällskap av vänner, stolta föräldrar och ett gäng pensionärer!

Huha!
..denna dag innehåller många steg och moment minnsann men når jag det sista momentet så kan jag bara slappna av och svepas med sen för det är nämligen en danskväll i Brunnsparken som väntar när mörkret faller, känns inte helt fel inte.. :)

hejochhå






Gunillas nyckelrings/kort-portmonäer


De är alla unikt designade efter vissa önskemål om färg och form och utrustade med dragkedja och nyckelring.

Ja precis, där har vi den lilla kollektionen!
 Jag kan även passa på att tillägga att jag precis gjort den första hälen på Tobias drömsockar.

godafton


mys mys mys

Vilken helg säger jag bara! Tiden går med svindlande hastighet och det känns som att jag inte hinner med hälften av allt jag vill..
Jag har iaf haft en väldigt fin helg som började med en mysig kväll tillsammans med Elin, film och mycket te. Lördagen startade tidigt med jobb på apoteket och sen gick allt i ett med julmarknad, ingredienshandling och mastodontpromenad hem till Svante, chokladpizza (ja, du läste rätt! sjukt konstigt men pizzerian hos Svante har en Marabou-special), skummtomtar i micron, glögg och bakning av en massa juliga saker till sent in på natten! ..en riktig julmysdag!
Och på toppen av allt detta mys avslutade jag helgen igår i Skultuna med en danskväll till Blender. Hade ju inte dansat på jättelänge (eller ja två veckor.. fast det är ju JÄTTELÄNGE i min värld) så det var helt fantastiskt att få svepas in i dansvärlden och all mysvärme som finns där. mmm.. Blender hade även lagt till en riktigt bra låt till sin repertoar, nämligen Adeles Set fire to the rain. ↓ Bra gjort Blender!



Idag är det skola, yoga och dröm-socksstickning som gäller. Mkt som ska bli klar nu! puh! men månen är påväg bort så det ligger bra i tiden att slutföra saker, eller ja, iaf nå delmål för min del :)

Dags att sätta fart och se hur herr och fru Fisk har klarat helgen utan mig..
Och just ja, återkommer redan ikväll med bilderna på nyckelrings/kort-fodralen som Gunilla beställt :)


från misslyckat till lyckat

Tänk så bra det är när fel kan bli så rätt :)
Gjorde nyckelrings/kortfodralet här nedan som en utav de fem fodral som Gunilla har beställt av mig men insåg när den var klar att 'fan, det får ju inte plats kort i KORTFODRALET!!'. Jag kunde inte få i ett endaste litet kort hur jag än försökte..
Men så råkade min vän Elin bli helt förälskad i denna egentligen misslyckade skapelse, iaf i det tänka samanhanget, så den flyttade hem till henne och jag har nu gjort en ny till Gunilla! eller ja, jag har nästan gjort klart den.. Ska färdigställa kollektionen ikväll hemma hos Elin framför en låååång men väldigt lovande film!!

den ena sidan.. ↓


..och den andra ↑

Efter en vecka kantad av hårt jobb, frustration och illamående tänker jag nu ta helg och må bra!

adjö

!

jag säger bara..

MAS-TO-DONT-DAG










i ett snöigt Örebro

Onsdagen är här. Snö är här. En piggare Kinna är här!!
Skönt att va piggare och inte konstant va illamående och ha ont i magen (även om det ligger och lurar inte allt för långt borta känner jag.. hmm) ..och lite mysigt kan jag nog kanske erkänna att det är ändå när den första snön faller.. men bara lite.

Sjukt danssugen blev jag igen så fort energin började leta sig tillbaka i kroppen och då är det svårt att tacka nej till dans till Zlips i Säter imorgon när skjuts och allt är fixat till och med, bara att tacka ja och haka på liksom.. åh, attans.. jag borde ju inte, jag borde ju fortfarande ta det lite lugnt kanske..? men jag VILL ju så gärna! :S


Är just nu i skolan iaf och jobbar fortfarande med köks-scenen med herr och fru Fisk, ja just den jag jobbat på i flera veckor nu ja.. japp, just DEN satans scenen faktiskt! Kul va!? nää! och inte går det bra heller!! även om jag inte mår illa idag så spyr jag nästan på den ändå..
ARGH!

hejdå.

urk och aj..

Ingen toppendag idag men har tagit mig fram genom att lyssna på den fantastiske mannen Emil Jensen som pratar om resrvationer, Rickard Wolf, trädgårstomtar, falefel, onda snäva cirklar, tappade brickor i matsalen, skrivsvamp, bålgetingar och konspirationsteorier i en mist sagt skicklig röra!
Lyssna på God konspiration från skivan Mellansnack.


Som sagt, fantastisk!



vinter kommer alltid efter vår
även om det dröjer ett tag..


vad är det här?

att sova 27 h av 33 och att ha feber, konstant ont i magen och må illa är inte något jag vill rekommendera. Igår var lite av en helvetsdag med andra ord (därav tystnad här)..

Idag är jag iaf vaken och utan feber men har en mage som minst sagt gör mig medveten om att den finns och ett illamående som hela tiden lurar svagt.

urk..

andra advent.

Andra advent och julen närmar sig med mys och tända ljus :)

Ett sjukt danssug har även smugit sig på vilket är lite störande eftersom ingen bra dans ser ut att vara i sikte på ett tag.. attans! Jag har ju inte dansat sen förra helgen nu så det börjar tränga sig på ordentligt vill jag lova!
En dans med Tony till Shakes toner förra söndagen i Skultuna.

Jag känner inte riktigt för att skriva idag så jag tror jag avslutar inlägget denna andra advent ganska så direkt med lite VIRKNYTT: 
Jobbar just nu parallellt med tobias drömsockar och de fem nyckelringsportmonäerna till Gunilla. Sockarna är på g och portmonäerna är snart klara för leverans.

Trevlig andra advent!


blåst är inte min grej.

Ja, då var det lördag och jag har just virkat och myst lite till tredje delen av julkalendern och bestämt mig för en sak. Men nu går jag hem till Inga för att jag känner att en fantastisk afton med henne ligger och lurar! Jag befinner mig verkligen mitt i en fullspäckad helg! ..och det är en lite förvirrande men mycket trevlig sådan också! :)


JUL-REA!!!



Nu är REAn hos Virkiskinna här!! Hoppas du hittar något just du gillar :)
(PS. alla priserna är angivna inkl. frakt!)

NYCKELRINGSUGGLISAR



NYCKELRINGS/KORT-FODRAL



BARNVANTAR
(15 cm långa och 7,5 cm breda precis där tummen börjar)



MONSTERKOMPISAR

Mr.Poireau (5,5×5 cm)


Mrs.Bise (4,5×4 cm)


Mrs. Chou-Fleur (10×6,5 cm)


Hittade du något du gillade? :)
Beställ genom att lämna en kommentar här nedan,
skicka ett sms till 0707 83 39 47
eller ett mejl till [email protected] (OBS! ett s i anderson)


Trevlig helg!


1 december.

Idag är det första december, en ganska mulen första december. Ingen snö fast det tycker jag är ganska skönt.

Jag började dagen med att käka frukost och kika på julkalendern som faktiskt verkar ganska bra i år! Fina miljöer hade de byggt upp iaf (filmskadad, I know..) men kan tänka mig att storyn kanske inte är superb..
Lite mysig verkar den allt så jag ska fortsätta kolla, en trevlig morgonrutin!


En liten bild från min film tänkte jag bjuda på också! Såhär ska det se ut genom hela klippet med färger och så (handuken ej klart, jag vet). Dock ser endast en bild ut såhär.. av 404 bilder.. Några kvar alltså med andra ord..

Så bäst att återvända till herr och fru Fisk!
Men DU!? Glöm inte bort min lilla REA som släpps imorgon! Unika prylar och först till kvarn! ..varmt välkommen! :D

Hepp-hepp!


RSS 2.0