emil emil emil


..denne fantastiske man bjöd igår på en underhålland, sjukt jävla helvetes bra och underbar kväll kantad av mänskliga rättigheter, bli-ihop-till-låtar, konvex-konkav dyslexi, agnostisk predikan och en hel hög visdom om det samhälle vi lever i. Runtomkring oss smög de sabeltandade tigrarna runt och skapade spänning i lokalen samtidigt som Emil tänkte oss alla i publiken som utbytesstudenter för att minska nervositeten och rädslan för att göra bort sig. Med på scenen hade han även ett litet band som förgyllde det hela med bland annat såg, melodika, dragspel, bas, gitarr och trummor. ..som en hel liten orkester!

Med mig på denna fina afton hade jag "syster" Rosie ♥



Just i detta nu är jag hemma hos mina föräldrar och har träffat både mastodontspindeln på toan och de blommande körsbärsträden.


En valnöt ser ut som en hjärna

Brooklyn sun,
she's hanging on
she's been runnin round the tired sky
her day is done

She says goodnight
and slips away
with a golden kiss to keep us warm
'til the morning raise

Fin dag med fin sol.

Imorgon åker jag för att besöka de östgötska skogarna igen. ..och helgens planer har nu nästan lagt sig till ro. Startar min gratisfärd mot Linköping kl 13.00 och sen väntar Emil Jensen tillsammans med finaste syster Rosie. Kvalitetestiden med mina föräldrar är nu flyttad till lördagen då även lite valborg ska firas med Hanna och co. Söndagen bjuder nu på gratis smink, styling och foto i Linköping kl 13.00 och sen är det daaaaaaaaaaaaans :D
Dock är det där med hemfärden fortfarande lite som en irriterande mygga en fantastisk sommarnatt i juli.. 



Nu ska jag ägna mig åt att designa supersnygga döskallar till Mr.Henrik!




mango min mango

Idag har varit en mastodontdag.

..fast i lightversionen. Den har ju varit ganska bra och så med fint väder och trevlig händelser men den har liksom omsvepts av en total förvirring kring den kommande helgen. Men efter en dags förvirring har det nu klarnat lite. Just nu ligger planerna som så att det blir Emil Jensen på fredag, smink och foto-time (eventuellt) och valborsfirande med min bästa Hanna på lördagen och söndagen ser ut att bjuda på lite kvalitetstid med mina föräldrar (fast de inte vet om det än, inte riktigt iaf) innan jag beger mig in i dansens magiska värld.
Har dock några småsaker som ännu behöver lösas. ..som hur jag tar mig hem till Örebro igen till exempel (haha, bara en petitess)..

Idag har jag förutom att vara förvirrad även gjort följande:

Varit på starta-eget-café på biblioteket. Sjukt bra! ..och så vann jag typ världens bästa bok om hur man startar ett företag!

Druckit kaffe i solen med fröken Inga.

Städat ur min gamla rum på Nygatan.

Köpt garn till Henriks pennskrin som kommer prydas av vita döskallar med röda ögon på svart botten. Imorgon kommer jag gå med virknålen i högsta hugg!

alldeles alldeles... underbar

Ja, alldeles alldeles.. UNDERBAR!

Vilken kväll det blev! 5 timmars nonstop-dans känns aningens i benen idag men det kan jag stå ut med för alla lekfulla buggar och mysiga foxar gårdagen bjöd på. Trodde till en början att "åh nej, detta är en sånhär kväll som man ser en massa man vill dansa med men som alltid är upptagna" då det var sjukt mkt folk i lilla Brunnsparken till en början. Men. MEN. Folkmassan tunnande ut sig efter en timme eller två och sedan gick det både att dansa och få tag i favoriterna! Tror inte riktigt det går att beskriva känslan efter en fantastisk danskväll med ord.. Det måste upplevas!

Idag ska jag ut och fånga fräknar i solen!


(från Isa Form)                                                              


Idag är dagen då jag för första gången hämtade tidningen i morgonrocken

Startade dagen tillsammans med solen ute på altanen med kaffe, yoghurt med müsli, familjen Malmbergs tidning och så lite godis från fredagens dumpsterdiving. Mmm, en bra start!

Gårdagens lilla högtid, påskafton, firade jag med följande:
"Snart är det påsk och såklart ska det firas!
Fåglarna sjunger, knoppar brister ut, och eftersom äggen formligen regnar omkring oss, så måste ju någon plocka upp dem!Fröken Kinga* inbjuder dig till en fantastisk liten festlighet i Stadsparken där vi gör något åt detta äggproblem.."

Det blev en epsik jakt och en väldigt trevlig afton!

Vad dagen har att erbjuda är ännu lite oklart men kvällen vet jag kommer bli trevlig, dansig, svettig och.. alldeles alldeles.. underbar! ..för det är non-stop dans till Blender och Date i Brunnsparken, kan det bli annat än bra??





äggen haglar i stadsparken ikväll och jag vill med det önska en..

GLAD PÅSK!!!


degestivekex, varför är ni så goda??


Väskan till Per är nu klar
(skulle dock fotats lite mer proffsigt av Mr.Robin.. men då han inte är hemma lekte jag lite själv. Vill ju få iväg den så snabbt som möjligt!)

Nää, nu måste jag ta tag i det där enorma diskberget (IGEN! jag förstår inte hur jag lyckas..) som så envist ligger där och skriker..


möte med naturen. fint.





Idag tog jag med mig en termos kaffe och min kamera och gick på utflykt..

..till Hjälmaren som ligger precis runt kröken.

Där hittade jag vatten, en väg genom vattnet och skrikande fåglar.

..och en massa tussilago.




10-årsdag!

Startade dagen med ett mysigt uppvaknande, nybakade scones, ett päron och en kopp kaffe på altanen. mmm..



Tänker på och saknar min lilla Felicia som fyller 10 år idag. Herre guuuud, va tiden går snabbt! Minns när vi hämtade henne och hon var pytteliten och hjälplös, klarade inte av att hoppa i korgen själv och var livrädd för trappan till övervåningen..


Tänker även på Cami och Elina, två av mina finaste, som flyttar till Malmö idag.




påsken ligger och smyger i krokarna

Tillsammans med en ljudbok, kaffe med soyamjök och virkning sitter jag som den lilla tant jag är och pysslar i min källare. Väskan till Vanjas kompanjon Per växer sakta men säkert fram, mest bara montering kvar nu. Kan avslöja så mkt som att den består av bollar, svart, brunt, igelkottar och ett skärp. (Bilder kommer så fort den är klar!)

Förutom att virka har jag mest ägnat dagen åt att göra ett besök hos frisören, käkat glass i solen med Joel och promenarat en lång promenad hem omsluten av våren. Den är ganska fantastisk, den där våren! Den får mig att vilja rymma iväg på galna äventyr :) mmm..

Ser fram emot påskhelgen som kommer bjuda på (troligen) två gånger dans, äggjakt i Stadsparken och en hel hög andra små trevligheter! ♥


wow

Jag har idag träffat mannen med världens snyggaste mustasch!


! ! ! J e j ! ! !

Gjorde tydligen ett bra intryck på dagens jobbintervju för nu har jag jobb som professionell dammuppsamlare!

..eller ja, städtantsvikarie. ..men ändå :D


"ja, jag vet. lever så fel så förlåt. för idag, för imorgon, för igår. jag ska bli någonannan"

Gårdagen var seg och solig. Mådde något bättre så tog mig ut i solen och tog en slow-motionpromenad in till stan, skaffade mig ett cerat med solskyddsfaktor (så jag inte bränner läpparna mitt i allt detta också, brukar nämligen göra det så fort minsta lilla sol tittar fram), satt en stund i solen på våghustorget och sen promenerade jag hemåt igen. Tillbringade sen en kort men fin stund med picknick i gräset med Robin och en liten fågel som käkade frökorvar i trädet.

Idag mår jag nog ännu lite bättre tror jag (wow, det går åt rätt håll!) och har precis käkat frukost. Första dagen på påsklovet, ny vecka nya tag. Måste försöka ta mig iväg till vårdcentralen och göra nån form av hälsokoll tror jag, men fan, att det ska va så svårt att ta sig iväg.. Uppenbarligen är det ju någonting i min kropp som inte står rätt till. hmm..

Ska iaf iväg på arbetsintervju idag och sen kanske gå en sväng på stan om jag orkar, är ju superfint väder idag med! Fint :) ..dock blir det nog ingen parträning E ikväll, tror inte jag har så mkt energi kvar då.. fan, surt, trist!! men jag gör vad som helst nu för att bli frisk så dansen får nog vänta en smula.


jag badar i citronvatten


Ungefär så har jag mått idag

Är hur trött som helst även då jag sov från typ 20 igår till 11 idag (med en liten tur i vaket tillstånd till toan där nångång mitt i natten för att dricka vatten. dock slutade det med att jag höll på att svimma påväg tillbaka till sängen). Tog även en liten tupplur på några timmar nu på eftrmiddagen men skulle kunna lägga mig och somna nu igen. Och så ska SÅKLART denna skitförkylning komma tillbaka just de dagar då det är en massa roliga saker inplanerade. Denna lördag skulle bjudit på en gratis foxkurs i brunnsparken med Tobbe och en hejdå-fest för Hanna som flyttar till Uppsala.
Men nej, jag sitter inne i min källare som en zombi och fryser.. urgh.


burrrr

den där övertröttheten jag anande imorse kom till mig till slut. Hälsade på påväg till biblioteket i Haga Centrum, ca 50 meter från skolans entré slog den till ordentligt med en skrattattack.

men sen gick det utför, eller rättare sagt, det har det väll gjort hela dagen egentligen.. :/ Började känna mig febrig runt 11 och tänkte "detta kan inte vara sant". Tog en panodil och började pendla mellan att frysa och vara jättevarm. Nu fryser jag helt nedrigt mycket. Sitter inbäddad i strumpbynor, shorts, sockor, två långärmade tröjor, två halsdukar, mössa och en supermjuk morgonrock. MEN JAG FRYSER ÄNDÅ! SANSLÖST!

uh.. urk.. urken..
Vill bara sova samtidigt som jag är värsta pepp på att hitta på något.. fan, jag blir så arg! Världens sämsta immunförsvar förlorade igen..

Försökte bota mig med en nostalgichock genom att titta på Björnes magasin när Björne vädrar sin kudde och fastnar i fönstret och Robert Gustavsson som vill spela på plåtburkar.
Titta! man blir iaf nostalgisk :) http://www.youtube.com/watch?v=vKqUzdoun84&feature=share


freeeeeeeeeeeeeedag

Pust.. ..guuud va skönt det ska bli med helg och påsklov och lite extra ledighet!

Idag ska karaktärsdesign och alla annan design till Hajen på Ica spikas, därav att jag var i skolan till 20.30 igår. ..och är aningens trött nu. 


Inne i Ica

Sista dagen idag att söka utbildningar till hösten också. Waaaaah, vad ska man ta sig till med sig själv??
Har iaf sökt Psykologi A och Att skriva filmmanus på Örebros Universitet.
Även andra året på animationlinjen är väll tanken att jag ska söka, men jag börjar bli osäker..
Hmm.. klurigt.


Jag anar att denna dag kommer bli en såndär övertrött dag.





"jag vill tacka livet och den här dagen.."

"..att jag får uppleva det jag upplever här och nu"

yoga yoga yoga, fantastiska yoga! ♥

Harmonisk och fylld av vår stegade jag hemåt och är nu hemma. Har precis lagat min första riktiga måltid i min lilla kokvrå. Skapade en paj av mestadels dumpster diving-fynd vilket resulterade i en kanske något konstig blandning, men men, man tager vad man haver. ..och det luktar gott! :)

Kinnas konstiga paj består iaf av en pajdeg gjord på vetemjöl (köpt), margarin (DD*) och lite vatten, olika sorters lök (DD), päron (DD), riven lagrad ost (DD), ekologiska ägg (köpta) och sojamjölk (köpt). Kryddade det hela gjorde jag med min favoritkrydda, timjan! ..och så lite salt och peppar såklart.
(*DD= Dumpster diving-fynd)

Förutom yoga och paj har min dag mestadels bestått av en intressant föreläsning med Uzi Geffenblad från 9.30-15.00, filmproduktion! ..och så ett positivt samtal från ISS (extrajobb och troligen sommarjobb!!!)

Imorgon väntar ännu mera föreläsning, jobb jobb jobb med bakgrunderna till "Hajen på Ica" (svt-projektet) och, enligt smhi.se iaf 12 grader och ganska soligt kl 14.00. Nice!


Gult är inte fult

Kände att det var dags att uppdatera er alla om att jag (idag igen) målar mina naglar. Gula denna gång. Tänkte att sjukt våriga naglar kanske kan locka tillbaka det fantastiska vädret som var här igår!
Åh, det var ju helt megaunderbart! Satt ute i T-shirt och frös inte en endaste liten gnutta. Drömmar om underbara picknickar med fina vänner börjar pluppa upp allt oftare och snart så är de ju faktiskt helt genomförbara, sommar sommar SOMMAR!! Förstärker det hela genom att lyssna på Billie the Vision and the Dancers, mkt sommar, känslor och fina minnen!



Denna tisdag har jag även fått en apelsin på posten. Ja, en apelsin! ..fast i papper och när jag vände på apelsinen kunde jag skåda: "Tack Kinna! Det pennskrinet ska jag alltid ha! hälsningar Magnus" (från mitt kusinbarn Magnus)
Åh, vika fina kunder jag har!


Glad över dagens apelsin, spikfynd (hittade en massa vita spikar för 10:- i en secondhand butik) och nymålade naglar ska jag nu ta mig samman och kolla om torktumlaren är klar.
Sen kanske en kopp kaffe skulle smaka..

tjing!


Puh

Nyinflyttad och nöjd sitter jag nu här och trivs som en surrande liten humla :)

..men är ganska matt efter gårdagen som var den mest intensiva dagen på länge tror jag.
Den började med en liten snabb frukost, packning av det sista, en liten fika med mina föräldrar, körande av saker, och ännu mera saker och så ännu mer prylar, uppackning, matpaus (igen), mera uppackning men med en touch av kaffe- och godis denna gång, en promenad till Inga som sen fortsatte till Anton (Anton. Anton. haha) där det vankades festligheter, festlighetade mig hos Anton med en fin hög andra människor, sen vidare till Bell's och träffande av fler trevliga männsikor! och sen tog jag mig hem genom en mix av fötter och packethållare..
..och sen var det slut.
Fast jag var sjukt speedad hela dagen, hann inte känna efter som jag var trött tror jag.. haha. känner som sagt en smula av tröttheten idag..
Men det är det värt ♥


packa packa packa puh

Spenderar en sista natt på Nygatan 35. Mitt rum är kalt och fult, lådor och väskor överallt.. Garderoben gapar tomt mot mig..
Imorgon flyttar jag och mina prylar till Norr.
 
Jag är pepp på min nya lya!



hmm.. klippa mig snart kanske?


Saknar er


En gång i tiden var vi Skärblackas coolaste moppepojkar.
Russin i toaletten och delicatobollar på fredagar.. jag tror inte jag behöver säga så mycket mer.
haha


blå himmel och sol

....tror det blåser typ storm.

..men jag vet inte för jag sitter inne. Jättekul att iaf få testa på det där med att vara frisk några veckor.
Alltså, detta är inte roligt längre!
Inte alls, inte INTE ALLS faktiskt. Jag måste verkligen ha världens sämsta immunförsvar...

Tittar iaf ut på det fina vädret. ..och målar naglarna för att pigga upp mig lite.

Imorgon är det dags att packa ihop min lilla boning igen för på lördag är det flytt på g! Hoppas verkligen jag lyckas skrämma bort de dumma förkylningsmonstren med vitlök, ingefära, kiwi, halstabletter, näsdukar och allt vad det nu heter..
...



testing testing




Bakgrundstester

Tecknar. Testar. Trött.

Sitter i skolan och lyssnar på musik. Är danssugen idag med, haha, fast mina ben är döda..


Jag har bara en sak att säga..

Dans är underbart.


Ett fenomen som ständigt dyker upp i mitt liv och retas med mig, och även med mina vänner, är tiden. Tiden! Tid, tid, tid. Om tiden vore ett djur tror jag det skulle vara en iller. Liten och snabb och svår att få tag på.

Försöker nu tagga ner efter kvällens dansträning.. Åh, kul var det! Gick superbra med min nya träningspartner Anton, och efteråt när vi pratade med tränaren sa hon att "det fanns ju ett leende där nästan hela tiden" Dans är ju glädje :)
Men som sagt, försöker nu tagga ner. Har den där lusten att hitta på något galet nu igen så det där med nedtaggningen går kanske inte jättebra, haha. Trodde jag skulle bli trött när jag diskade mitt mastodontäckeldiskberg men icke! ..så därför sitter jag här och skriver om allt och ingenting.

Imorgon drar praktikperioden, dvs. samarbetet med svt igång på riktigt, Hajen på ICA! Huha!
Och på kvällen är det dans i Brunnsparken som gäller! Huhahuhaha! ♥



musik!!!

Måste bara tipsa om denna fantastiska svenska musik-sida:
www.meadowmusic.se

..och denna man som kallar sig Jamin' with Jamin

http://meadowmusic.se/blog/category/cabare/

Finns en massa bra att upptäcka!




Snart är det dans!


energiförråd: på topp! ..trött.. på topp! trött.. trött.. På topp!

trött..

men det har varit en bra dag denna söndag!

Innehåll:
En mycket lyckad animationsworkshop på biblioteket.
Gratis mat på Saigon
En trevlig fika hemma hos mig
Ost, kex och naturgodis blandat med fint sällskap och en riktigt mysko film

Men nu är jag mest bara trött. trött trött trött..

..så därför ska jag sova!
mjaooo


Pennfodral

Blev idag klar med nästa beställning från Vanja :)

Pennfodralet med lejontema:
 




hej!


Pablo Picasso



"What does it mean: not finished, not resolved... Only death finishes something"




RSS 2.0