Lördagsloppis på g!



Ritade lite med min wacom igår och på kvällen/natten gjorde vi Örebro osäkert. Nya upptäkter gjordes. Idag ska jag Joel och Robin loppisfynda hoppas vi på. Inte illa att vår hyresärd har en loppis i gamla ICA precis utanför vår dörr. En bra grej, hoppas priserna är fina. ..så vi kan piffa till vår lägenhet lite mer :) Vi har iaf ett skelett och en läskig docka i taket. Det är fint.

Ikväll hoppas jag innerligt på dans men det känns inte så ljust.. hmm.. men jag vill väldigt gärna! dansabstinensen börjar bli lite jobbig nu måste jag erkänna. mmm.

wiu wiu, jag är så nöjd i Pålsboda. Vi har besök och snart får vi mer :) mysigt.
.hej.

En vecka i Pålsboda och jag trivs som fan!



..och mitt vägg som blev klar igår :D


Jag trivs här i Pålsboda och Örebro är en fin stad. Innan jag började animation tänkte jag bara gå första året men som det känns nu blir det två! ..verkligen en bra utbildning. Massa resurser som bara ska användas och nyttjas till alla kreativa projekt vi kommer göra! Denna vecka har vi gjort en pixeleration, typ stop-motion film. Haj haj haj. hehe, internt. Rolig blev det iaf!
Livet känns bra, ja det gör det.
Nån gång under året ska vi en vecka till Frankrike och även göra några små resor till Stockholm och Trollhättans dockfabrik bland annat. Åh.

PÅLSBODA

Nu bor jag i Pålsboda.
Min tanke är att bilder på denna fina plats skall komma upp men det tar nog en tid. Måste fixa internet (lånar min lägenhetskompis Joels för tillfället, snällt!)

Jag trivs, är nöjd och imorgon börjar skolan. jaoup, kl 11.30. spännande minnsann, ja.

Jag sänder här med en varm hälsning från Pålsboda!

PÅLSBODA HERE I COME

herre Gud, nu jävlar flyttar jag verkligen! Allt är packat förutom datorn och om 20 minuter bär det av. Helt stört! ..men så kul och spännande. Jag ska bo med en Joel fick jag uppdaterat idag och så är jag lite sugen på godis. Rörig är jag också.

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, nu drar jag!! 

packapackapackatrött.

Inatt sov jag inte så mkt. så nu är jag trött. Kunde inte hålla mig ifrån Borensberg och den underbara dansbanan igår. en underbart trevlig kväll blev det. Men kände mig förvånansvärt pigg på min näst sista dag på jobbet, men nu känner jag mig trött.. hmm. men det är värt det!!

Igår fylllde Lina år och detta är den omtalade presenten hon fick av mig

Det hela börjar med en låda..


..och om man gläntar på locket kan man skåda


..en MONSTERKOMPIS.
 hej.

Vill du ha en alldeles egen MONSTERKOMPIS går det att beställa en liten filur av mig. Priset beror lite på storlek, materialkostnad osv men det kan vi prata om. Jag gillar inte överpris, bara så ni vet! Billigt är bra!

Och idag har jag som sagt jobbat. och packat. och tvättat. och pysslat. Helt sjukt, jag flyttar i övermorgon. Börjar kännas lite konstigt och nervöst nu, äntligen händer det jag längtat efter i flera år. wow.
Ikväll ska jag lägga mig tidigt minnsann och imorgon är det SISTA DAGEN SOM SKABBIG STÄDTANT! wiuwiu.
Nu önskar jag er en fin kväll. mjao.

Back on track

Hemma från Malmö. Åh, hade det så fint med Cami, Elina och Hanna. Jag gillar verkligen er. ja. Det blev mkt natt och "hej maaama och paaaapa, hoppas ni har det kult på restaurangen, Jag undrar, vad äter ni.." Haha!! internskämt. sjukt kul.


En fylle- och morgonbild. jaoup.

Idag har jag jobbat igen, mer att städa då en avdelning till öppnades denna vecka efter semesterstängningen. Men jag är förvånad, allt gick så smidigt idag. Inte extremt svårt att gå upp imorse och kändes inte som att jag arbetade en evighet. Känns inte så nu heller, känner mig faktisk ganska pigg. Skönt.
Lite extra duktig har jag varit idag och uträttat ett ärende. Hämtade ut mitt körkort så nu är verkligen allt med det klart och det känns så skönt. Dock ser jag inte ut som världens smartaste på fotot men men..

Imorgon är det onsdag. Och onsdag betyder dans i Borensberg. Och. Och. Och.. det blir trevligt!!! :D Ska pyssla klart en liten present jag har till födelsedagsbarnet Lina som bjuder på tårta innan dansen, mysigt. en bild kanske kommer imorgon. ..eller i övermorgon. snart.

Lyssnar lite smått på The Baseballs nu faktiskt.. och funderar på en dusch. Ja, det vore skönt. ..känner mig lite städtantsskabbig. 
Jag förstår inte folk som inte gillar att duscha.

Just det, jag fick reda på att jag kommer bo med 2 Kävesta elever. Kan det vara 2 av mina klasskamrater kanske? Fint i så fall.

Open your eye
Mary and Max
är en väldigt fin film. Se den. Ja gör verkligen det.

dancing in the moonlight

Idag är det fredagen den 13:e. och jag har faktiskt haft lite otur. Försov mig lite, glömde mina skåpsnycklar och min fina namnbricka med bild och allt och på toppen av det glömde jag även min ipod.. så jag fick städa utan musik idag. men det gick ganska bra och smidigt ändå. Finns inte mycket som är trevligt på mitt jobb men en sak finns det faktisk som piggar upp i städningens stök. Finns en patient som alltid utbrister "åh, den lilla städerskan" eller "åh, den lilla städbruden". han har ganska länge nu tyckt att jag ska skaffa mig en pojkvän. ..och idag hade han ett förslag:

Gubben: Jag har hittat honom nu.
Jag: Jaha, va?
Gubben: pekar och nickar lite diskret mot en av sjukskötarna, blink blink

Haha. Lite kul är det på jobbet ibland :)
Ikväll blir det dans i Gamleby!!
Imorgon blir det MALMÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D ..åh!


Jag avslutar med en visdom från den underbara Svampbob Fyrkant:
F is for Friends who do stuff together.
U is for You and me.
N is for Anywhere and anytime at all.
Down here in the deep blue sea!

Ha en fin helg, I'll be back next week!


Dansa eller inte dansa? dansa eller dansa eller inte dansa? eller dansa en dans för mig själv?? ?? ?

Nu är jag väldigt velig och virrig alltså. Finns så många val och jag vet inte vad jag ska välja då jag bara kan välja ett och då förhoppningsvis väljer den roligaste danskvällen. Men sånt kan man ju inte veta i förväg. Mina alternativ är:

1. Gula Paviljongen ikväll där Wretaz spelar (120:- inkl. fika) - hmm.. inte bra med dans när jag ska jobba imorgon och det blir bara kul om det finns iaf några under 60 att dansa med. Dock vet jag bara två som ska dit som tillhör "den rätta" kategorin, varav en är kvinna. Dock en mycket duktig kvinna som dansar kille väldigt bra. Hmm?

2. Gamleby imorgon där Casanovas spelar (150:- + bensinpengar) - hmm.. bandet är bra och jag vet flera fina människor som ska dit. Kanske kan bli en liten trevlig förfest också med tanke på att det är fredag, kanske hos mig om någon tänker sig att åka över Söderköping?! Dock blir det ganska sent eftersom det slutar 01.00 och det är en bit att åka (ligger åt Västervikshållet). SKA JU TILL MALMÖ SEN JU!! ..men tåget går ju inte fören 10.22 på lördag. Hmm?

3. hmm.. Strunta i både dansen idag och imorgon och satsa allt krut (alla mina pengar som jag inte har..) på Borensberg nästa onsdag och dansa till Bhonus (120:-). Hmm?

Alternativ 4 har nu dött, R.I.P:
4. Att tigga skjuts till Gröna Lund och dansa till Casanovas ikväll men troligen är denne någon redan påväg nu och idén var nog ganska korkad egentligen. Ur flera perspektiv.

Sen finns det ett alternativ 5 också (om någon orkar läsa mer)..
5. Brunnsparken på tisdag där Zlips spelar - hmm.. Jag borde inte köra på en så dum idé med tanke på att jag jobbar. Inte toppen att dansa till 00.00 och sen åka bil 1.5 h och sen sova lite lite lite för att gå upp 4.45. Hmm?

Vad göra?
Nu bestämemr jag mig! Det blir..............










Casanovas i Gamleby imorgon. ..och troligen också (jag skulle ju bara välja ett alternativ, jag vet..) Bhonus i Borensberg på onsdag (jag kan nog inte hålla mig borta). Hoppas jag har råd.
Jag får snåla nån annan dag.
 
Nu känns det lite bättre.

Jag fann en svamp men det hjälpte inte.


Har börjat packa massa saker idag för jag insåg att det inte finns många lediga dagar kvar att packa på innan jag flyttar. Alltså, hjälp! ..det känns helt sjukt men otroligt bra också. Ja, otroligt bra faktiskt.

En annan sak som också känns otroligt bra är..

ATT JAG OCH HANNA SKA TILL MALMÖ I HELGEN OCH HÄLSA PÅ PONISARNA CAMI OCH ELINA!!!! KLOCKAN 10.22 BÄR DET AV FRÅN LINKÖPINGS STATION FÖR ÄVENTYR! ÅH.

Och då FÅR inte du din dumma sak som bor i min hjärna följa med!!!! NEJ.
Jag vill så gärna dansa, behöver lite ensam tid i min hjärna men dansplanerna verkar lite lösa överallt just nu. Önskar jag var ledig på fredag för då skulle jag vid denna tid imorgon vara i Stockholm. Men jag är inte ledig på fredag.. Dock har jag en väldigt dum idé ändå. Jag vill men jag borde inte. hmm. Kan bli dans i Gamleby på fredag också, kanske borde satsa på det? Eller åka till Gula paviljongen imorgon och hoppas det finns någon själ jag kan dansa med? finns det någon som vill dansa med mig?
så jobbigt det blev.

Måste iaf sova nu för att vara en underbart pigg städtant imorgon. Åh, vad jag inte längtar.. men men, det är pengar.
Godnatt folket.


Jag doftar choklad.

Smörjde in mig med chokladdoftande bodybutter förut så nu sitter jag här som en liten pralin och väntar på att klockan ska bli 17.15. Då packar jag det sista och sätter mig i bilen för att hämtar upp Hanna. Vi ska på grilläventyr vid Klarsjön ikväll. Fan va fint!

En Kinna har sytt klart en kudde idag.

Fy, vad jag vill dansa. En av de få stunder som jag får vara själv i mitt huvud.
Fick ett sms nyss om danser på gång de närmaste veckorna men jag jobbar ju.. uh. fan. Funderar ändå på att dansa på torsdag, dock är det inte ett så bra band som spelar men med fina människor brukar det ändå bli en bra kväll. Hoppas fina människor vill komma och dansa lite med mig.

Winnerbäck har varit med mig hela dagen på jobbet idag.
Här ligger ångest och prylar i drivor, jag unnar mig skivor
Dom hjälper mot ledan, precis som du

du
 .

 


vi har vatten igen!!!

Äntligen är vattnet tillbaka! Skönt att slippa leva som en homosapiens sapiens och utnyttja duschar så fort de kommer förbi och kunna spola i toaletten på rikitigt istället för med en hink med vatten bredvid. Uh, skabbigt.. men nu är det fixat igen! ..hoppas bara inte det blev lika "lagat" som förra gången..

Och idag har jag fixat ett vuxenpoäng till! Jag har nämligen fixat fotot och namnteckningen till körkortet, fick till slut ändan ur vagnen efter några månader. Duktigt av mig, om jag får säga det själv! ..dock blev kortet typ det fulaste någonsin.

Och så har jag fått brev från Kävesta! Fan, va flummigt allt är på folkis!! Jag fattade inte att min utbildning skulle ligga inne i centrala Örebro, trodde den flyttar till Kävesta (alltså själva skolan). Många frågor, en förvirrad Kinna och ett mejl går iväg till Kävesta inom de närmaste dagarna för att göra mig lite mindre förvirrad. Ja.


Nä, nu måste jag lägga mig. Ska ju jobba imorgon igen. Dock är jag inte lika positivt inställd till mitt jobb som underbara Svampbob Fyrkant är när jag vaknar på morgonen. Jag önskar jag vore.
Åh, jag älskar Svampbob <3 Såg förresten att det finns en ny svampbobfilm - Hem ljuva annans! Jag vet defenitivt vad som står högst upp på min önskelista just nu!
.Godnatt.


hemma igen, det regnar men vi har inget vatten

Då var man hemma igen efter en mycket trevlig och rolig danskväll hos Linda och Becca i Sandvik. Dock regnade det endel men gänget på runt 16 personer var ändå tappra med dansen efter lite fika och grill. ..och då när vi bestämt oss för att gå ner till dansbanan gav regnet med sig, nästan iaf. Det blev mycket dans och mysig stämning, till och med grannarna kom ner en vända för att ta sig en sväng om! Dock hade jag ju lovat att bada också.. (varför gjorde jag det egentligen?)

..men runt midnatt höll jag mitt löfte (efter lite tjat från Johan) och promenerade ner till bryggan i skenet av en pannlampa tillsammans med de andra tokarna som också skulle bada. Burrr, plumsade jag i för att snabbt som katten klättra upp på land igen, fy va kallt det var. 19 grader är inte okej! ..men luften uppe på land kändes ljummen och skön efteråt och jag piggnade till en smula. Piggnade till gjorde vi nog allihopa när Linda avslöjade att det fanns efterrätt!! Runt 01.30 käkade vi marängswiss och några timmar senare sov jag djupt. 

Blev väckt imorse av att Lina öppnande dörren till gäststugan och ropade "NU ÄR DET FRUKOST!!". Jag som hade drömt att jag vaknat och gått upp och allt, ups, jag låg visst fortfarande kvar i min sovsäck, som en liten larv.

..som en liten larv som haft en väldigt fin helg.

Och ja, som sagt, nu är jag hemma igen men ska snart åka till mormor för dagens dusch. Vi har inget vatten och det är inte kul. Vattenpumpen gick sönder för någon vecka sen men fungerade lite halft så vi kunde klara oss men så var rörmockaren här i fredags och "lagade" den så den fungerade några timmar. Sen gick den sönder helt! jätte kul, verkligen inte. Usch. 

Dans och trevligt mys på agendan denna lördag :)


Byxdressen är på och "jag är redo, jag är redo" ! Jag är gladare inombords än vad som kom ut på kortet kan jag försäkra er om. Idag är jag det iaf för jag ska ju dansa! Hoppas det elaka inte vill vara med ikväll.. fan, låt mig vara!

Och hoppas regnet tar en helt annan väg än så som det ser ut på prognosen! Vi får dansa en anti-regndans för att driva bort de elaka molnen.
Tjohopp, ha en fin lördag allesammans för det ska jag! Snart dags att promenera iväg till Statoil för att bli upplockad av en Magnus, en SkåneMagnus :)

 


åh.. mmm..

..är extremt sugen på något annat just nu men käkar jordnötter bara för att.

fy, va fint det känns med helg.

Äntligen är helgen hääääär! eller kanske inte helgen men ledigheten (kan man räkna in fredagen i helgen? ehh.. vet inte. ..ja? Ja!) Som jag har längtat, men så blir det ju när något roligt och mysigt ligger och väntar. Men jag måste säga att jag tycker om att längta lite ibland, en ganska skönt känsla när man ser fram emot något. Finns liksom något att kämpa lite för.

Ikväll blir det tacokväll med vin och umgänge med mami och papi. Ska bli skönt med en slapp kväll och fint att umgås lite med mina kära föräldrar. Om 2 veckor vid denna tid är jag i Pålsboda, påväg att flytta in och allt! Åh! Fy! Mmmmm, känns faktiskt jävligt bra!


woooop, jag önskar eder alla en finfin helg!


bergochdalbanauppochnerochuppochnernernerochuppochner

wiu wiu!! bara en dag kvar på jobbet denna vecka! Fy, va skönt det ska bli med helg! ..och ännu bättre känns det att det är en danshelg i Sandvik hos fina Linda som väntar, åh!

Ikväll ska jag på teater i Norsholm så klockan 18.00 bär det av med cykel och mor till Norsholms city för att se Den Jäktade! Jag gillar teater! Innan måste jag laga något att äta, funderar på att göra stekpannebröd och fylla med något. ..något gott. Blir det bra kommer receptet upp här på bloggen! 

nej nu ska jag se om jag kan få till något att käka. det borde jag. ja, det borde jag. ja. Soligt ute är det iaf. 
vilken berochdalbana detta är alltså. Herregud. Känslor upp. ..och känslor ner... ner ner.. ner. och så upp igen. lite.

lite.


Work in progress..


work in progress..

Mina dagar är fyllda av jobb och pyssel just nu. men det är mysigt, kul att ha en anledning att pyssla! annars blir det lätt "jaha? vafan ska jag med detta till nu då?".
Det översta fotot är på mina gardiner så längt jag kommit med dem (började ikväll). De blir randiga.
Och det undre fotot är min blivande filt, kommer bli över 100 rutor när den är klar om det går som planerat.

Jag längtar till helgen. Jag önskar mig en billig biljett från Malmö till Linköping. Jag får ångest när byxorna krymper. Jag dricker kaffe. Jag har fyndat en väska, ett askfat och en randig tröja på Erikshjälpen, hela rubbet gick på 55 kronor. Jag är extremt danssugen.


work in progress..


nej. nu får det sluta regna. jag gör en lista med smarta saker.

Jag vill att det ska sluta regna.

Jag har upptäckt att det gör väldigt ont att hälla handsprit i ett brännssår på tummen.

Jag har varit på IKEA idag igen.

Jag har klippt mitt hår.

Jag längtar till helgen.

Jag har fixat till min nya anslagstavla en smula:

 

Jag önskar jag var själv i mitt eget huvud.

ja.

 


Vuxenpoäng - ja.

Ojoj, måndag igen.. MEN faktiskt en helt okej dag på jobbet (vuxenpoäng 1), ganska lugnt och skönt för många hade varit på permission över helgen vilket betyder att de inte smutsat ner i sina rum! hann med allt på mina 4 timmar idag utan att stressa det minsta. Efter jobbet tog jag mig en tur till IKEA (vuxenpoäng 2) och handlade gardintyg och en superbillig ful klocka. Klockan är nu inte längre ful utan ser ut på detta vis efter några timmar med virkiskinna och några gamla tidningar. Förresten, dubbelhäftande tejp är ju helt otroligt gryyymt!



Förut var jag ute på en promenad och träffade på ca 20 blåbär, 1 smultron, 1 björnbär, 3 krusbär, 1 hare, några kantareller så jag kan laga mig något kantarelligt imorgon och 1 älg. älg älg älg.

Och till sist: Igår skaffade jag mig ICA-kort (vuxenpoäng 3). haha.



Utflykt till Påslboda - mitt nya hem :D

Idag har jag och mor varit i Pålsboda och kikat på min nya bostad. Känner mig nöjd och tror verkligen det kommer bli jättebra att bo där!! Nära till bussen, ica.. ja hela "centrum" (finns typ ica, bibliotek, vårdcentral, pizzeria, centralkiosken, systembolagetombud, ett fik). ..och ca 20 minuter med cykel till skolan som också verkar jättefin! Åh, känns så spännande! Om 20 dagar smäller det..

Här är lite bilder från lägenheten:
den ska städas och möbleras, bara så ni vet ;)


Mitt lilla blåa fina rum

 Köket (en ny spis ska in där stolen och moppen står)

Toaletten


Vardagsrummet





RSS 2.0